×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 43
JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 42
Αποτυχία φόρτωσης αρχείου XML
JFile: :read: Αδυναμία ανοίγματος αρχείου: /home3/europedirect/public_html/media/k2/assets/js/k2.frontend.js?v=2.9.0&sitepath=/

Banner Top

updated 10:52 AM UTC, Feb 25, 2020
Δημοφιλή:
Συμμετοχή του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης στην επιμορφωτική ημερίδα: «Σχολεία - Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», που διοργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχε στην Ετήσια Συνάντηση του Δικτύου Europe Direct στις 17-18 Φεβρουαρίου 2020, στην Αθήνα. Δημιουργικό εργαστήριο που διοργανώθηκε από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης με μαθητές από το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας από τη Stella Malliaraki στο έργο της Eirini Linardaki “Raised Through”. Μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 5ο ΓΕΛ Ρεθύμνου, τη Ρουμανία, Λετονία, Φιλανδία και Πορτογαλία στη Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Open Coffee της νέας δεκαετίας με την υποστήριξη του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης! Με την υποστήριξη του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το 1ο Open Coffee της νέας δεκαετίας, με ομιλίες για κοινωνικές επιχειρήσεις, συνεργασίες και πολιτισμό!! Συμμετοχή του Europe Direct of Crete στο project: “Christmas Tree Decoration Exchange 2019” “Raised Through”: Ένα έργο που βρίσκεται συνεχώς εν προόδω!! Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτη διοργανώνει τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης την παρουσίαση του Project: “Raised Through”. Τραγουδώντας όνειρα και ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο με υπέροχους μαθητές από το 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου στο Europe Direct Crete
A+ A A-

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχε στην Ετήσια Συνάντηση του Δικτύου Europe Direct στις 17-18 Φεβρουαρίου 2020, στην Αθήνα.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης – Europe Direct of Crete ?? ?? συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση του Ελληνικού Δικτύου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct, που πραγματοποιήθηκε στις 17-18 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, στην Αίθουσα Σιώτη - Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης εκπροσώπησε ο Νικόλας Μωραϊτάκης, στέλεχος του Europe Direct of Crete.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ενημέρωση σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (European Green Deal) που αποτελεί τη νέα αναπτυξιακή στρατηγική της Ε.Ε. για μια δίκαιη και ευημερούσα κοινωνία, βασισμένη σε μία σύγχρονη, αποδοτική αλλά και ανταγωνιστική οικονομία, η οποία έχει ως βασικό στόχο την ανάδειξη της Ευρώπης στην πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο. Κύριοι άξονες της νέας στρατηγικής είναι η προστασία, η διατήρηση και η ενίσχυση του φυσικού πλούτου της Ε.Ε., η προστασία της υγείας και της ευημερίας των πολιτών από τους αυξανόμενους περιβαλλοντικούς κινδύνους και από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, διασφαλίζοντας πως η μετάβαση προς τη νέα τάξη πραγμάτων θα είναι δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς.

Επιπλέον οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να λάβουν γνώση και για άλλα καίρια ζητήματα όπως για το "digital marketing", για την καμπάνια της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα "Rural Corporate Campaign της Ε.Ε.", αλλά και για τα τρέχοντα θέματα του Δικτύου, καθώς και για όλες τις εξελίξεις στην Ε.Ε.

#EUGreenDeal #EDIC_Crete #RegionCrete #Meeting

 • Published in Νέα

Τραγουδώντας όνειρα και ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο με υπέροχους μαθητές από το 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου στο Europe Direct Crete

Τραγουδώντας όνειρα και ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο με υπέροχους μαθητές από το 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης.

Merry Christmas with our best wishes for Health | Peace | Unity & optimistic happy life’s to all‼

#RegionOfCrete #EuropeDirectCrete #EuropeanParliamentAmbassadorSchool #6thVocationalHighschoolofHeraklion #merrychristmas

 • Published in Νέα

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct Crete για τη δημιουργία βίντεο.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct Crete για τη δημιουργία βίντεο.

 

Έχοντας υπόψη:

 • Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 • Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 • Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 • Την αριθμ. SI2.803063/2019 ειδική συμφωνία επιχορήγησης για ενέργεια, δυνάμει της συμφωνίας πλαισίου Europe Direct 2018-2020, για adhoc δραστηριότητες επικοινωνίας – Διοργάνωση εκδηλώσεων για την πολιτική συνοχής.
 • Την ανάγκη για τη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού (video) με περιεχόμενο καίρια αποσπάσματα των δραστηριοτήτων επικοινωνίας και εκδηλώσεων για την πολιτική συνοχής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης-Europe Direct Crete.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct Crete, στα πλαίσια της λειτουργίας του θα προχωρήσει στη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού (video) για την προώθηση της πολιτικής συνοχής της ΕΕ με κεντρικό σημείο αναφοράς τη συμβολή των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων στη μετεξέλιξη ιστορικών μνημείων της Περιφέρειας Κρήτης.

Το οπτικοακουστικό υλικό (video) θα παρουσιάζει αποσπάσματα των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης-Europe Direct Crete αναφορικά της πολιτικής συνοχής, με σκοπό τη γνωστοποίηση του εμπράγματου χαρακτήρα τους μέσω του οπτικοακουστικού αυτού υλικού (video) στο ευρύ κοινό, μιας και το συγκεκριμένο υλικό θα αναρτηθεί τόσο στην ιστοσελίδα, όσο και στο κανάλι youtube και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Κέντρου, δίνοντας τη δυνατότητα της ελεύθερης και απρόσκοπτης πρόσβασης σε όλες τις ομάδες στόχου των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης-Europe Direct Crete.

Έπειτα από τα παραπάνω το Κέντρο μας ενδιαφέρεται για τη δημιουργία βίντεο συνολικού προϋπολογισμού 900 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα και ειδικότερα θα χρηματοδοτηθεί από την ειδική συμφωνία για ad hoc δραστηριότητες επικοινωνίας – Διοργάνωση εκδηλώσεων για την πολιτική συνοχής.

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και την 6η Δεκεμβρίου 2019, ώρα 15.00 (μ.μ.) Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την κάλυψη ενημερωτικής εκδήλωσης

 

21/11/2019

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την κάλυψη ενημερωτικής εκδήλωσης

                                                        

Έχοντας υπόψη:

 • Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 • Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 • Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 • Η αριθμ. SI2.803063/2019 ειδική συμφωνία επιχορήγησης για Adhocδραστηριότητες επικοινωνίας – Διοργάνωση εκδηλώσεων για την πολιτική συνοχής.
 • Την ανάγκη για τη δημιουργία προμήθεια αφισών, προσκλήσεων, προγραμμάτων αλλά και catering, φωτογράφισης και προώθησης μέσω κοινωνικών δικτύων στο πλαίσιο του project Μικρές διαδρομές | Μεγάλες ιστορίες.

To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στο πλαίσιο της λειτουργίας του και της πραγματοποίησης ενημερωτικής εκδήλωσης για την πολιτική συνοχής, ενδιαφέρεται για την προμήθεια αφισών, προσκλήσεων, υπηρεσιών catering, φωτογράφισης και υλικού προώθησης μέσω κοινωνικών δικτύων.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης – Europe Direct of Crete θα προχωρήσει στις 5 Δεκεμβρίου 2019 στην πραγματοποίηση έκθεσης φωτογραφίας των φωτογραφιών των συμμετεχόντων σε ξεναγήσεις στη Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης. Επιπροσθέτως, θα υπάρχει και ένα Info desk του Europe Direct of Crete, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για το περιεχόμενο, τη σκοπιμότητα και το χαρακτήρα της πολιτικής συνοχής της ΕΕ στην καθημερινή τους ζωή, το ρόλο της στην ανάδειξη και διαχείριση του πολιτισμικού αποθέματος του Ηρακλείου και την ένταξή του στην σύγχρονη πολιτιστική ζωή και την εκπαιδευτική διαδικασία των πολιτών της Περιφέρειας Κρήτης. Η Προώθηση της συγκεκριμένης δράση θα πραγματοποιηθεί μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media/facebook-twitter-instagram) και της ιστοσελίδας του Europe Direct of Crete.

           Πιο συγκεκριμένα ενδιαφέρεται για τα εξής:

 • σχεδιασμό ηλεκτρονικής αφίσας
 • σχεδιασμό ηλεκτρονικής πρόσκλησης
 • σχεδιασμό facebook cover
 • σχεδιασμό εικόνας instagram
 • σχεδιασμό promo cover
 • catering
 • φωτογραφική κάλυψη

συνολικού προϋπολογισμού 900 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα και ειδικότερα θα χρηματοδοτηθεί από την ειδική συμφωνία για ad hoc δραστηριότητες επικοινωνίας – Διοργάνωση εκδηλώσεων για την πολιτική συνοχής.

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 25η Νοεμβρίου 2019, ώρα 15.00 (μ.μ.) Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες.

 • Published in Νέα

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχε στα εργαστήρια ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων - European Week of Regions and Cities στις Βρυξέλλες.

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχε στα εργαστήρια ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων - European Week of Regions and Cities μέσω του εκπροσώπου κ. Νίκου Μωραϊτάκη που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες από τις 7-10 Οκτωβρίου 2019.

Οι εκδηλώσεις «OPEN DAYS» έχουν καθιερωθεί ως η σημαντικότερη ετήσια ευρωπαϊκή συνάντηση περιφερειακών και τοπικών αρχών. Υπό την αιγίδα της Επιτροπής των Περιφερειών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι να δοθεί η ευκαιρία στις περιφερειακές και τοπικές αρχές να εκφράσουν τις απόψεις τους για τα νέα εργαλεία της πολιτικής συνοχής, να προβάλουν τις ορθές πρακτικές που εφαρμόζονται στην περιοχή τους, να ανταλλάξουν ιδέες για τις μελλοντικές προκλήσεις και να αναπτύξουν συνεργασίες με σκοπό την προώθηση της περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης.

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης στις εργασίας της ετήσιας συνάντησης όλων των Ευρωπαϊκών Κέντρων (Annual General Meeting) στην Πράγα της Τσεχίας!

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχε με την Επικεφαλής του Κέντρου κ. Βασιλική Μαδούλκα στις εργασίες της ετήσιας συνάντησης όλων των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (Annual General Meeting) που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα από τις 9-11 Οκτωβρίου 2019.

#EDICAGM2019 #EuropeDirectCrete #RegionCrete #Prague

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct σε καλλιτέχνες για δημιουργία «εγκατάστασης δημόσιας τέχνης»

Ηράκλειο, 03/10/2019

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct σε καλλιτέχνες για δημιουργία «εγκατάστασης δημόσιας τέχνης»

Έχοντας υπόψη:

 • Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 • Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων».
 • Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 • Η αριθμ. 777458/2018 ειδική συμφωνία για ενέργεια, δυνάμει της συμφωνίας πλαισίου EuropeDirect 2018-2020.
 • Την ανάγκη για την προώθηση της πολυμορφίας και της διαφορετικότητας στα πλαίσια του κεντρικού μηνύματος της ΕΕ.
 • Τον προϋπολογισμό του προγράμματος Europe Direct, κατηγορία Ε7 Διοργάνωση εκδηλώσεων.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης - Europe Direct, στα πλαίσια της λειτουργίας του διοργανώνει δράση για την προώθηση της πολυμορφίας και της διαφορετικότητας στα πλαίσια του κεντρικού μηνύματος της ΕΕ από το 2000: "Ενωμένοι στην πολυμορφία".

Το σύνθημα τονίζει την απόφαση των Ευρωπαίων να ενωθούν δημιουργώντας την ΕΕ και να συνεργαστούν για την ειρήνη και την ευημερία, αποκομίζοντας ταυτόχρονα οφέλη από τον πολιτιστικό πλούτο, τις παραδόσεις και τις γλώσσες της Ευρώπης.

Ο τίτλος του project ονομάζεται: «Μια μέρα στην πολυμορφία» και περιλαμβάνει την εγκατάσταση τέχνης που θα παρουσιαστεί στην πόλη του Ηρακλείου, στον δημόσιο χώρο και σε ιδιωτικούς χώρους που θα καθοριστούν με το Europe Direct και έναν εκπαιδευτικό. Η εγκατάσταση τέχνης θα είναι υπό τη φροντίδα του καλλιτέχνη και για χρήση από το Κέντρο Europe Direct για περίοδο 2 (δύο) ετών. Ο καλλιτέχνης θα κάνει αναφορά στην Europe Direct σε κάθε εμφάνιση του κοινού και των μέσων μαζικής ενημέρωσης όπου θα εμφανιστεί το έργο τέχνης και θα αναφερθεί στην χρηματοδότηση.

Έπειτα από τα παραπάνω το Κέντρο μας ενδιαφέρεται για την εύρεση καλλιτέχνη ή καλλιτεχνικής ομάδας για δημιουργία καλλιτεχνικής παρέμβασης σε δημόσιο χώρο με θέμα «Ενωμένοι στην Πολυμορφία». Η προσφορά εκ μέρους των δημιουργών θα περιλαμβάνει σχέδιο του έργου και κόστος, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνεται εκτός της αμοιβής και το κόστος των υλικών και της κατασκευής του έργου συνολικού προϋπολογισμού 3000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα και ειδικότερα την κατηγορία δαπάνης «Ε7 Διοργάνωση εκδηλώσεων».

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 14η Οκτωβρίου 2019, ώρα 15.00 (μ.μ.).

Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για τη δημιουργία βίντεο.

Ηράκλειο, 4/10/2019

   Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για τη δημιουργία βίντεο.

                            

Έχοντας υπόψη:

 • Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 • Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 • Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 • Την αριθμ. SI2.803063/2019 ειδική συμφωνία επιχορήγησης για ενέργεια, δυνάμει της συμφωνίας πλαισίου Europe Direct 2018-2020, για adhoc δραστηριότητες επικοινωνίας – Διοργάνωση εκδηλώσεων για την πολιτική συνοχής.
 • Την ανάγκη για τη δημιουργία μικρού μήκους ταινίας που θα λάβει χώρα στο νησί της Σπιναλόγκας στο πλαίσιο του project Spina lunga | η ταινία.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στα πλαίσια της λειτουργίας του διοργανώνει δράση για την προώθηση της πολιτικής συνοχής της ΕΕ.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης – Europe Direct of Crete θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση ταινίας μικρού μήκους -με την αμέριστη συμβολή και αρωγή σκηνοθέτη, σεναριογράφου, κινηματογραφιστή, φωτογράφου και ηθοποιών- με κεντρικό σημείο αναφοράς τη συμβολή των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων στη μετεξέλιξη της εικόνας του Νησιού της Σπιναλόγκας μέσα από τα μάτια των της ευρύτερης περιοχής του Νησιού της Σπιναλόγκας.

Η ταινία θα παρουσιάζει αφενός τα έργα στο φρούριο του νησιού και στις οχυρώσεις του, που έγιναν με τη συμβολή των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων και αφετέρου θα υπογραμμίζει τις επιπτώσεις της συμβολής αυτής στην καθημερινότητα των κατοίκων, οι οποίες θα απορρέουν από την πραγματοποίηση προσωπικών συνεντεύξεων με αυτούς και με επιτόπιες συζητήσεις με κατοίκους του Νησιού της Σπιναλόγκας. Επιπροσθέτως, η ταινία θα αναδεικνύει τη συναισθηματική σύνδεση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Νησιού με τη μετεξέλιξη της εικόνας του Νησιού της Σπιναλόγκας που πραγματώθηκε μέσω της συμβολής των κοινοτικών κονδυλίων συνοχής.

Έπειτα από τα παραπάνω το Κέντρο μας ενδιαφέρεται για τη δημιουργία βίντεο συνολικού προϋπολογισμού 600 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα και ειδικότερα θα χρηματοδοτηθεί από την ειδική συμφωνία για ad hoc δραστηριότητες επικοινωνίας – Διοργάνωση εκδηλώσεων για την πολιτική συνοχής.

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 16η Οκτωβρίου 2019, ώρα 15.00 (μ.μ.) Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την ξενάγηση μαθητών

Ηράκλειο, 09/9/2019

         Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την ξενάγηση μαθητών.

                                                            

 

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SI2.803063/2019 ειδική συμφωνία επιχορήγησης για ενέργεια, δυνάμει της συμφωνίας πλαισίου EuropeDirect 2018-2020, για adhocδραστηριότητες επικοινωνίας – Διοργάνωση εκδηλώσεων για την πολιτική συνοχής.
 5. Την ανάγκη για την ξενάγηση ελλήνων και γερμανών μαθητών σε αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης στο πλαίσιο του project«Μικρές διαδρομές-Μεγάλες ιστορίες».
 

 

            To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στα πλαίσια της λειτουργίας διοργανώνει δράση για την προώθηση της πολιτικής συνοχής της ΕΕ.

Ο τίτλος του project ονομάζεται : «Μικρές διαδρομές-Μεγάλες ιστορίες» και περιλαμβάνει δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά μνημεία της Κρήτης τα οποία έχουν συγχρηματοδοτηθεί από την ΕΕ. Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.

Έπειτα από τα παραπάνω το Κέντρο μας ενδιαφέρεται για την εύρεση ξεναγού για ξεναγήσεις στα ελληνικά και γερμανικά σε μαθητές γυμνασίου ως εξής:

 1. Πέμπτη 26/09/2019 : Ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, για περίπου 45 άτομα, στα Γερμανικά και
 1. Δευτέρα 30/09/2019: Ξενάγηση στους Αρχαιολογικούς χώρους Γόρτυνας και Φαιστού και στα Μάταλα, για περίπου 45 άτομα, στα Γερμανικά.

συνολικού προϋπολογισμού 600 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα και ειδικότερα θα χρηματοδοτηθεί από την ειδική συμφωνία για ad hoc δραστηριότητες επικοινωνίας – Διοργάνωση εκδηλώσεων για την πολιτική συνοχής.

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 19η Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 15.00 (μ.μ). Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες. 

Συμμετοχή του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης στο περίπτερο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στην 84η ΔΕΘ εστιάζοντας στο τρίπτυχο ασφάλεια τροφίμων, προστασία παραγωγών και καταναλωτών και βιώσιμη ανάπτυξη.

H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θα συμμετάσχει στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη εστιάζοντας φέτος στο τρίπτυχο ασφάλεια τροφίμων, προστασία παραγωγών και καταναλωτών και βιώσιμη ανάπτυξη.

Στόχος της συμμετοχής είναι η προώθηση της ευρωπαϊκής πολιτικής για την Ασφάλεια και Προστασία των Αγροτικών Προϊόντων στην Ε.Ε., καθώς και των καθεστώτων ποιότητας της Ε.Ε., όπως για παράδειγμα οι Προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης (ΠΟΠ) και οι Προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις (ΠΓΕ).

Συγκεκριμένα, στον υπαίθριο χώρο μπροστά από το περίπτερο 10 της Έκθεσης, θα εκτεθούν συνολικά άνω των 100 διαφορετικών ελληνικών προϊόντων που υπάγονται σε καθεστώς ποιότητας της ΕΕ. Τα προϊόντα θα προέρχονται από την κεντρική Μακεδονία (στις 07, 08 & 15/09), Ήπειρο (στις 09/09), δυτική Μακεδονία (στις 10/09), ανατ. Μακεδονία και Θράκη (στις 11/09), Κρήτη (στις 12/09), δυτική Ελλάδα (στις 13/09), και Θεσσαλία (14/09) και θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: αγουρέλαιο Χαλκιδικής, κεράσια τραγανά Ροδοχωρίου, κονσερβολιά Άρτας, τυρί Μετσοβόνε και πιπεριές Φλωρίνης. Το απόγευμα κάθε ημέρας, ένας διακεκριμένος μάγειρας θα ετοιμάζει live συνταγές με βάση αυτά τα προϊόντα.

Οι πόρτες του περιπτέρου θα ανοίξουν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 και θα παραμένει ανοικτές για τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, κατά τις ώρες λειτουργίας της. O Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προταθείς Έλληνας Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς θα επισκεφθεί το περίπτερο μας, συνοδευόμενος από τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Γιώργο Μαρκοπουλιώτη.

 • Published in Νέα

Με την υποστήριξη του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το Freedom Day Jazz Festival!!

Με την υποστήριξη του Europe Direct of Crete θα πραγματοποιηθεί το Freedom Day Jazz Festival, στις 24 και 25 Ιουλίου 2019, στο χώρο του μικρού Kηποθεάτρου "Μάνος Χατζηδάκις" στο Ηράκλειο.

Η γιορτή της τζαζ που ξεκινάει σήμερα Τετάρτη 24/7 έχει ως στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης jazz στην Κρήτη μέσα από τη σύμπραξη μουσικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Περισσότερα: https://www.facebook.com/freedomdayfest/

#freedomdayfest19 #europedirectcrete #jazz #liveconcert #jazzFestival #freedomday #freedomdayfestival #music #heraklion #live2019

Με τη συνδιοργάνωση του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το Διήμερο Γερμανόφωνου Κινηματογράφου !!

Με τη συνδιοργάνωση του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το Διήμερο Γερμανόφωνου Κινηματογράφου την Παρασκευή, 12 και το Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019 στις 21.30 το βράδυ στο Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Βηθλεέμ Ηρακλείου με δωρεάν είσοδο και ελληνικούς υπότιτλους.

Θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες :

 • Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019: Sonnenallee (Κωμωδία 1999, 90΄) σκην. Leander Haußmann
 • Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019: Στην ¨Άκρη του Ουρανού (Auf der anderen Seite )(2007, 122΄) σκην. Fatih Akin (ακατάλληλο για ανηλίκους)
 • Περισσότερα: https://www.facebook.com/events/711459445991179/

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την πραγματοποίηση του Freedom Day Jazz Festival.

           Ηράκλειο, 3/7/2019

         Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την πραγματοποίηση του Freedom Day Jazz Festival.

                                                          

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SIEuropeDirect 2018-2020, για τη λειτουργία του Κέντρου EuropeDirect.
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος Europe Direct, κατηγορία Ε7 Συμμετοχή σε εκδηλώσεις.
 6. To γεγονός ότι 24 και 25 Μαΐου πραγματοποιείται στο Ηράκλειο το FreedomdayJazzFestival.
 7. Την ανάγκη ευαισθητοποίησης του κοινού με διάφορα μέσα όπως είναι η μουσική προκειμένου να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί για σημαντικά θέματα όπως είναι το θέμα των προσφύγων.

To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στα πλαίσια της λειτουργίας του, συνεργάζεται με ομάδες νέων της Κρήτης στην πραγματοποίηση δράσεων από κοινού προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το κοινό για σημαντικά θέματα για τα οποία θα έπρεπε να ευαισθητοποιηθεί. Προτίθεται, λοιπόν, να διοργανώσει το Freedom day Jazz Festival όπου παράλληλα με το φεστιβάλ θα υπάρχει σταντ για ενημέρωση του κοινού σε σχέση με το προσφυγικό.

Παράλληλα το φεστιβάλ θα αναδείξει τη σύγχρονη τζαζ στην Κρήτη μέσα από τη σύμπραξη ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το Europe Direct ενδιαφέρεται για την ηχητική και φωτιστική κάλυψη του φεστιβάλ. Πιο συγκεκριμένα ενδιαφέρεται για τα εξής:

Ηχητική κάλυψη:

1 Κονσόλα Ήχου

6 Ηχεία (FOH) για το κοινό

5 Ηχεία για τους μουσικούς (MONITOR)

Ενισχυτές και ντραμς

Μικρόφωνα, καλώδια, μπαλαντέζες

Φωτιστική κάλυψη

Κονσόλα για φώτα

Ζεστό φως

6 led για τη σκηνή

καλώδια, μπαλαντέζες

Ο προϋπολογισμός για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ ανέρχεται στα 1500 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα και ειδικότερα την κατηγορία δαπάνης «Ε7 Συμμετοχή σε εκδηλώσεις».

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 12η Ιουλίου 2019, ώρα 12.00 (μ.μ). Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης παρευρέθηκε στην παρακολούθηση της συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τη Φινλανδία την 1η Ιουλίου 2019.

 • Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης παρευρέθηκε στην παρακολούθηση της συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τη Φινλανδία τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2019 στις 12:00 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.
 • Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι προτεραιότητες της Φινλανδικής Προεδρίας της ΕΕ για το μέλλον της Ευρώπης και ακολούθησε ανοιχτός διάλογος του Πρέσβη κ. Juha Pyykkö και του Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιώργου Μαρκοπουλιώτη με τους παρευρισκόμενους.
 • Χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα Ambasada Romaniei la Atena κ. Lucian Fătu για την απερχόμενη Ρουμανική Προεδρία.
 • Την συζήτηση συντόνισε η κ. Μαριάννα Σκυλακάκη, αρχισυντάκτρια του αθηΝΕΑ.
 • Published in Νέα

Με τη συνεργασία του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί η μαθητική έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Ευρωπαϊκή Ταυτότητα"

μαθητική έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Ευρωπαϊκή Ταυτότητα"

Διάρκεια: 21/06-02/07/2019

Εγκαίνια: Παρασκευή 21/06/2019, 19:30

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή, 18:00-20:30

Τοποθεσία: Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης, Δουκός Μποφώρ 20, Ηράκλειο

Γιατί Η Ευρώπη

“είναι ένα ταξίδι σε μία άλλη χώρα, ένα τοπίο αστικό, προαστιακό ή αγροτικό. Είναι η οικογένεια που μεγαλώνει ο καθένας. Είναι μία ιδιαιτερότητα στην ζωντανή παράδοση ενός τόπου. Είναι αρχαία μνημεία, είναι σύμβολα και κώδικες. Η Ευρώπη είναι η ανησυχία για ότι γίνεται σε άλλες χώρες, αλλά νιώθουμε ότι μας αφορά και φυσικά είναι οι προσδοκίες που έχουμε από αυτήν”

Περισσότερα: https://seeh.eu/index.php/el/the-school/activities/photo-exhibition

Με την υποστήριξη του Europe Direct of Crete θα πραγματοποιηθεί Το Fuckup Nights Heraklion // VOL.6 SummAir την Παρασκευή 7/6 στις 20:30 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου!

Με την υποστήριξη του Europe Direct of Crete θα πραγματοποιηθεί Το Fuckup Nights Heraklion // VOL.6 SummAir την Παρασκευή 7/6 στις 20:30 στην αίθουσα του «Πειραματικού Θεάτρου» (κτίριο β’, ισόγειο) στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου!

Τέσσερις ομιλητές θα μας διηγηθούν τις δικές τους ιστορίες αποτυχίας και στη συνέχεια θα υπάρχει χρόνος για socializing n` networking!

Σκοπός του event είναι να “ξεκλειδώσει” τους επαγγελματίες κάθε κλάδου, να δείξει πώς να μοιραζόμαστε τα λάθη μας, να μάθουν κι άλλοι άνθρωποι από αυτά και τελικά να απομυθοποιήσουμε την έννοια της αποτυχίας.

#EuropeDirectCrete #FuckupNights #FUNHer #FuckupNightsHeraklion #ShareTheFailure

Στο δρόμος προς στις Ευρωπαϊκές Εκλογές 2019

Στο δρόμος προς στις Ευρωπαϊκές Εκλογές 2019

Τη Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης - Europe Direct of Crete, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Politica του Ηρακλείου όπου:

 • τόνισε τη σημασία της ψήφου και της εμπλοκής - συμμετοχής των νέων στις ευρωπαϊκές εκλογές της 26ης Μαΐου, προκειμένου να μπορέσουν οι ίδιοι να διαμορφώσουν το μέλλον τους
 • τον τρόπο που θα εκλεγούν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα
 • και το διακύβευμα των επερχόμενων ευρωπαϊκών εκλογών.

#αυτήτηφοράψηφίζω #EuropeDirectCrete #RegionCrete #thistimeiamvoting #Radio

 • Published in Νέα

Γιατί να ψηφίσεις στις Ευρωπαϊκές Εκλογές 26 Μαΐου 2019

Τη Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης - Europe Direct of Crete, παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή του CretaTv όπου:

 • τόνισε τη σημασία της ψήφου και της εμπλοκής - συμμετοχής των νέων στις ευρωπαϊκές εκλογές της 26ης Μαΐου, προκειμένου να μπορέσουν οι ίδιοι να διαμορφώσουν το μέλλον τους
 • τον τρόπο που θα εκλεγούν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα
 • και το διακύβευμα των επερχόμενων ευρωπαϊκών εκλογών.

#αυτήτηφοράψηφίζω #EuropeDirectCrete #RegionCrete #thistimeiamvoting #Radio

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αποστολή οικονομικής προσφοράς για τη διενέργεια Προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τίτλο: «Εκπαιδευτική προσομοίωση EUropa.S.Teens Περιφέρειας Κρήτης» για μαθητές και εκπαιδευτικούς Σχολείων Δ/θμιας

           Ηράκλειο, 22/4/2019

         Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αποστολή οικονομικής προσφοράς για τη διενέργεια Προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τίτλο: «Εκπαιδευτική προσομοίωση EUropa.S.Teens Περιφέρειας Κρήτης» για μαθητές και εκπαιδευτικούς Σχολείων Δ/θμιας Εκπ/σης της Κρήτης.

                                                            

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SIEuropeDirect 2018-2020, για τη λειτουργία του Κέντρου EuropeDirect.
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος Europe Direct, κατηγορία Ε7 Διοργάνωση εκδηλώσεων.
 6. To γεγονός ότι 11 και 12 Μαΐου πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο προσομοίωση του Ευρωκοινοβουλίου για μαθητές με τίτλο : «EUropa.S. Teens».
 7. Την συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και την πραγματοποίηση δράσεων από κοινού για την ενημέρωση των μαθητών για τα προγράμματα της ΕΕ που βοηθούν στη βελτίωση των δεξιοτήτων τους, τον τρόπο λειτουργίας των θεσμικών οργάνων και την ανταλλαγή απόψεων.

To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στα πλαίσια της λειτουργίας του, συνεργάζεται με εκπαιδευτικούς στην πραγματοποίηση δράσεων με μαθητές προκειμένου να αποκτήσουν την ικανότητα του ενεργού πολίτη. Προτίθεται, λοιπόν, να διοργανώσει προσομοίωση του ευρωκοινοβουλίου που πρόκειται να διεξαχθεί στο Ρέθυμνο με τίτλο: «EUropa.S. Teens» με την υποστήριξη του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα στις 11 και 12 Μαΐου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου.

Στόχος είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, τις ευρωπαϊκές πολιτικές και την εμβάθυνση των συμμετεχόντων μαθητών στην επιχειρηματολογία, αναδεικνύοντας τις δικές τους ιδέες και δεξιότητες κατά τη διάρκεια αυτού. Παράλληλα, αποσκοπούμε στην εμπλοκή των νέων σε διαδικασίες κατανόησης της λειτουργίας των Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων και του τρόπου λήψης των αποφάσεων, καθώς είναι αυτοί που μπορούν να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές της Ευρώπης του σήμερα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το Europe Direct ενδιαφέρεται να καλύψει τη συμμετοχή 41 μαθητών που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην παραπάνω δράση. Ο προϋπολογισμός για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου ανέρχεται στα 1500 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα και ειδικότερα την κατηγορία δαπάνης «Ε7 Διοργάνωση εκδηλώσεων».

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 2η Μαίου 2019, ώρα 12.00 (μ.μ). Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την κάλυψη ενημερωτικής εκδήλωσης

           Ηράκλειο, 22/4/2019

         Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την κάλυψη ενημερωτικής εκδήλωσης

                                                            

 

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SI2.799433/2019 ειδική συμφωνία επιχορήγησης για ενέργεια, δυνάμει της συμφωνίας πλαισίου EuropeDirect 2018-2020, για τη λειτουργία του Κέντρου EuropeDirect.
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος Europe Direct, κατηγορία Ε7: «Συμμετοχή σε εκδηλώσεις».
 6. Την ανάγκη για πραγματοποίηση δράσεων ενημέρωσης για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 

 

 To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στο πλαίσιο της λειτουργίας του και της πραγματοποίησης ενημερωτικής εκδήλωσης για τις εκλογές του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ενδιαφέρεται για την προμήθεια αφισών, προσκλήσεων, προγραμμάτων αλλά και υπηρεσίες Live Streaming , φωτογράφισης και προώθησης μέσω κοινωνικών δικτύων .

            Πιο συγκεκριμένα ενδιαφέρεται για τα εξής:

α) σχεδιασμό αφίσας έντυπης ή ηλεκτρονικής

β) σχεδιασμό πρόσκλησης

γ) σχεδιασμό face book cover

δ) σχεδιασμό εικόνας instagram

ε) σχεδιασμό promo cover

στ) υπηρεσίες live streaming

ζ) εκτυπώσεις προγραμμάτων και αφισών

η) φωτογραφική κάλυψη

συνολικού προϋπολογισμού 2500 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα Europe Direct και ειδικότερα την κατηγορία δαπάνης Ε7: «Συμμετοχή σε εκδηλώσεις».

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 2η Μαΐου 2019, ώρα 15.00 (μ.μ). Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες.
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την κάλυψη διαμονής 3 ατόμων.

     

           Ηράκλειο, 15/4/2019

         Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την κάλυψη διαμονής 3 ατόμων.

                                                            

 

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SI2.799433/2019 ειδική συμφωνία επιχορήγησης για ενέργεια, δυνάμει της συμφωνίας πλαισίου EuropeDirect 2018-2020, για τη λειτουργία του Κέντρου EuropeDirect.
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος Europe Direct, κατηγορία Ε7 Διοργάνωση εκδηλώσεων.
 6. Την ανάγκη για διοργάνωση εκδηλώσεων από το EuropeDirectσχετικά με τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 7. Την συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και την πραγματοποίηση δράσεων από κοινού.
 8. Την ανάγκη για συνδιοργάνωση δράσεων από κοινού με άλλα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

 To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στα πλαίσια της λειτουργίας του συνδιοργανώνει με το Europe Direct Fyrbodal της Σουηδίας σειρά εκδηλώσεων στα πλαίσια προώθησης των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της ενεργοποίησης των πολιτών και στα πλαίσια εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης.

Ειδικότερα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Ηράκλειο με θέμα «το Μέλλον της Ευρώπης» στην οποία θα συμμετέχει εκπρόσωπος του Europe Direct Fyrbodal καθώς και μία μαθήτρια, νικήτρια αντίστοιχου διαγωνισμού δοκιμίου και μία συνοδός καθηγήτρια.

Για το λόγο αυτό το Europe Direct ενδιαφέρεται για την κάλυψη της διαμονής στο Ηράκλειο, τριών ατόμων και συγκεκριμένα μιας καθηγήτριας και της νικήτριας του ανωτέρω διαγωνισμού και του εκπροσώπου του Europe Direct Fyrbodal.

Πιο συγκεκριμένα ενδιαφέρεται για 3 μονόκλινα δωμάτια με πρωινό για τις εξής ημερομηνίες: ημερομηνία άφιξης 6 Μαΐου και ημερομηνία αναχώρησης 10 Μαΐου 2019. Σύνολο διανυκτερεύσεων 4. Στην προσφερόμενη τιμή θα συμπεριλαμβάνεται και ο φόρος διανυκτέρευσης και θα είναι συνολικού προϋπολογισμού 900 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα και ειδικότερα την κατηγορία δαπάνης «Ε7 Διοργάνωση εκδηλώσεων».

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 25η Απριλίου 2019, ώρα 15.00 (μ.μ). Για πληροφορίες, Νικόλαος Μωραιτάκης, τηλ: 2810 336330 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες. 

 • Published in Νέα

Ενημερωτική εκδήλωση για τις δράσεις και τα έργα του ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ στην Περιφέρεια Κρήτης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 17/04/2019 και ώρες από 10:30 μέχρι 14:00 στο ξενοδοχείο CAPSIS ASTORIA HERAKLION (Πλ. Ελευθερίας 11, τκ. 71201) στο Ηράκλειο.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί συνοπτική παρουσίαση των έργων που υλοποιούνται στην Περιφέρεια με πόρους του ΕΠ, καθώς και συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

 • Published in Νέα

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την προμήθεια αφισών, προσκλήσεων, διπλωμάτων, αυτοκόλλητων και μπάνερ.

           Ηράκλειο, 22/3/2019

         Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την προμήθεια αφισών, προσκλήσεων, διπλωμάτων, αυτοκόλλητων και μπάνερ.

                                                          

 

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SI2.799433/2019 ειδική συμφωνία επιχορήγησης για ενέργεια, δυνάμει της συμφωνίας πλαισίου EuropeDirect 2018-2020, για τη λειτουργία του Κέντρου EuropeDirect.
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος Europe Direct, κατηγορία Ε7 Διοργάνωση εκδηλώσεων.
 6. Την ανάγκη για προμήθεια αφισών, προσκλήσεων, αυτοκόλλητων και μπάνερ για την πραγματοποίηση του «Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας» το οποίο κάθε χρόνο συνδιοργανώνει το EuropeDirectμε τους Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής Αν. Κρήτης.
 7. Την συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και την πραγματοποίηση δράσεων από κοινού.
 

 

 To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στα πλαίσια της λειτουργίας του συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή Εκπαίδευση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και το Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής Αν. Κρήτης το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας διοργανώνεται για 9η συνεχή χρονιά στις 11, 12 και 13 Απριλίου 2019. Κατά τη διάρκεια του, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα:
- να παρουσιάσουν τα έργα ψηφιακής δημιουργίας που εκπόνησαν στο σχολείο τους,
- να παρευρεθούν ως επισκέπτες, ώστε να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις άλλων μαθητών και
- να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες, πρωτότυπα εργαστήρια και διαδραστικές δραστηριότητες.

Για το λόγο αυτό το Europe Direct ενδιαφέρεται για την εκτύπωση αφισών, διπλωμάτων, προσκλήσεων, αυτοκόλλητων και μπάνερ. Πιο συγκεκριμένα ενδιαφέρεται για τα εξής:

 1. 300 αφίσες διάσταση Α3 με έγχρωμη εκτύπωση photoqualityσε χαρτί satin100 γραμμαρίων.
 2. 1000 διπλώματα σε διάσταση Α4 με έγχρωμη εκτύπωση σε χαρτί satin300 γραμμαρίων.
 3. 75 προσκλήσεις σε χαρτί satin 300 γραμμαρίων.
 4. 1000 αυτοκόλλητα με έγχρωμη εκτύπωση διαστάσεων 10 Χ 5,5cm σε χαρτί glossy170 γραμμαρίων.
 5. 2 banners 0,85Χ 2,00με έγχρωμη εκτύπωση σε πλαστικό satin550 γραμμαρίων.
 6. 1 banner με τρύπες περιμετρικά για να στερεωθεί με έγχρωμη εκτύπωση διαστάσεων 0,85 Χ 5,95mσε πλαστικό satin550 γραμμαρίων.
 7. 2 roll up 100X200  με έγχρωμη εκτύπωση σε πλαστικό satin550 γραμμαρίων.

συνολικού προϋπολογισμού 1200 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα και ειδικότερα την κατηγορία δαπάνης «Ε7 Διοργάνωση εκδηλώσεων».

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 2η Απριλίου 2019, ώρα 15.00 (μ.μ). Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες. 

Παρουσίαση της ιστορίας και του πολιτισμού της Κρήτης από την Τσεχική τηλεόραση!

 • Παρουσίαση της ιστορίας και του πολιτισμού της Κρήτης από την Τσεχική τηλεόραση!
 • Περισσότερα στον σύνδεσμο:https://www.ceskatelevize.cz/porady/1185966822-na-ceste/213562260120032-na-ceste-po-vychodni-krete/?fbclid=IwAR2v3jEOVUH6mDKnOvcgbCKPV1Qu9sglAmwMbTAgksB9GH7K59DbXOOSAIA
 • Published in Νέα

Αποτελέσματα του Διαγωνισμού Δοκιμίου για μαθητές Γ’ Γυμνασίου

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης και η Περιφερειακή Δ/νση Α` & Β` Θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Δοκιμίου για μαθητές Γ’ Γυμνασίου με θέμα: «Το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης και ο ρόλος του ενεργού πολίτη στη διαμόρφωσή του», όπως αυτά προέκυψαν έπειτα από την αξιολόγηση των δοκιμίων από την τριμελή επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από:  

1. Κοτρόγιαννο Δημήτριο, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης.

2. Ξενάκη Δημήτριο, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης.

3. Καλοκύρη Βασιλεία (Λιάνα), Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου κλάδου ΠΕ02 Φιλολόγων-Παιδαγωγικής Ευθύνη.

Νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχθηκε με βαθμολογία 93/100 η μαθήτρια του Λαμπράκειου Γυμνασίου Βάμου, Χαιρετάκη Αικατερίνη.

Η μαθήτρια, σύμφωνα με τα οριζόμενα του διαγωνισμού, θα μεταβεί στις 19 Μαρτίου στην Uddevalla της Σουηδίας να συμμετάσχει σε διάλογο με θέμα το «Μέλλον της Ευρώπης», συνοδεία του υπεύθυνου/νης για το διαγωνισμό καθητή/τριας.

Τα έξοδα μετακίνησης του νικητή/τριας και του υπευθύνου καθητή/τριας, διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης

 • Published in Νέα

Startup Europe Week Crete 2019 | Lasithi

Το μεγαλύτερο Συνέδριο επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, επιστρέφει δυναμικά για 4η συνεχόμενη χρονιά στην Κρήτη.
Λασίθι - Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019

Απαραίτητη δωρεάν εγγραφή για την είσοδο στο Συνέδριο.
#YECConference #SEW19 #SEWCrete

Workshop EUnovation: Παρόν και Μέλλον της Ευρώπης στο χέρι μου

WORKSHOP - EUnovation
‘Fostering Innovation & Entrepreneurship, catalyst for the Future of Europe!’

Βιωματικό Εργαστήριο

Το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης. Σχέσεις πολιτών και κρατών. Δημιουργική σκέψη και δράση.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η ενδυνάμωση της ενεργής συμμετοχής των πολιτών στον δημόσιο διάλογο για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις επικείμενες εκλογές και η ευκαιρία αποτύπωσης της άποψής τους για την Ευρώπη στην οποία θα ήθελαν να ζουν.
Μέσα από τη δράση οι συμμετέχοντες θα μπορούν να νιώσουν όποιο συναίσθημα έρχεται και να συναισθανθούν τους διπλανούς τους. Θα μπουν στους ρόλους του απομονωμένου ή του ενσωματωμένου πολίτη, για να καταλάβουν προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ και οι ευρωβουλευτές της. Θα επικεντρωθούν στον εαυτό τους, οπτικοποιώντας τι συμβαίνει στο παρόν της Ευρώπης και θα επικοινωνήσουν δημιουργικά με τους υπόλοιπους, για να δημιουργήσουν από κοινού, το μέλλον της Ευρώπης.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Europe Direct Crete με τον Youth Entrepreneurship Club.

Ορισμός της τριμελούς επιτροπής αξιολόγησης

Ορισμός της τριμελούς επιτροπής αξιολόγησης

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Α` & Β` Θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, ανακοινώνει την τριμελή επιτροπή αξιολόγησης των δοκιμίων με θέμα: «Το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης και ο ρόλος του ενεργού πολίτη στη διαμόρφωσή του» αναφορικά του διαγωνισμού Δοκιμίου για μαθητές Γ’ Γυμνασίου. Η τριμελής επιτροπή αποτελείται από:

 1. Κοτρόγιαννος Δημήτριος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης
 2. Ξενάκης Δημήτριος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης
 3. Καλοκύρη Βασιλεία (Λιάνα), Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου κλάδου ΠΕ02 Φιλολόγων-Παιδαγωγικής Ευθύνης
 • Published in Νέα

Δήλωσε συμμετοχή σε σεμινάριο που διοργανώνουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής & το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

- Αν είσαι πάνω από 18 ετών

- Αν είσαι ενεργός/ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

- Και αν έχεις εμπλακεί σε Ευρωπαϊκά προγράμματα για νέους, όπως Erasmus+, DiscoverEU

ή

Έχεις εργαστεί ως ασκούμενος σε Ευρωπαϊκά όργανα

ή

Είσαι φοιτητής ευρωπαϊκών ή διεθνών σπουδών

ή

Αγαπάς την Ευρωπαϊκή Ένωση ή απλά θέλεις να την γνωρίσεις καλύτερα

ή

Σε ενδιαφέρει να καταπολεμήσεις την διάδοση ψευδών ειδήσεων (fake news)

Τότε κάνε αίτηση για να συμμετάσχεις σε σεμινάριο που διοργανώνουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής & το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αυτό το σεμινάριο:

θα σε εξοικειώσει με στρατηγικές επικοινωνίας γύρω από digital και social media

θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τους τρόπους με τους οποίους λειτουργούν οι ψευδείς ειδήσεις και πώς μπορείς να τις αντιμετωπίσεις

θα σε φέρει πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον τρόπο με τον οποίο τα ευρωπαϊκά όργανα προσπαθούν να καταπολεμήσουν τις ψευδείς ειδήσεις και τις απάτες του διαδικτύου

****Σημαντικές πληροφορίες****

-> Οι συμμετέχοντες θα επιλεγούν με βάση την αίτηση τους από τις ομάδες επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εξωτερικούς συνεργάτες

-> Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να μιλούν αγγλικά.

-> Το σεμινάριο είναι εντελώς δωρεάν, θα είναι διήμερο και θα λάβει χώρα τον Μάιο του 2019 σε Αθήνα ή/και Βρυξέλλες. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν στους επιτυχόντες.

-> Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 4 Μαρτίου 2019

Κάνε την αίτησή σου εδώ:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/SocialMediaStudyVisit2019?fbclid=IwAR17iO6hU-hR6M78qN1zczvfQvpS9xskxxcHgJq29Q-lRC-9e8lQ5ShyYms

 

 • Published in Νέα

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την κάλυψη μετακίνησης 2 ατόμων με αεροπλάνο.

           Ηράκλειο, 25/2/2019

         Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την κάλυψη μετακίνησης 2 ατόμων με αεροπλάνο.

                                                            

 

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SI2.799433/2019 ειδική συμφωνία επιχορήγησης για ενέργεια, δυνάμει της συμφωνίας πλαισίου EuropeDirect 2018-2020, για τη λειτουργία του Κέντρου EuropeDirect.
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος Europe Direct, κατηγορία Ε7 Διοργάνωση εκδηλώσεων.
 6. Την ανάγκη για διοργάνωση εκδηλώσεων από το EuropeDirectσχετικά με τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 7. Την συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και την πραγματοποίηση δράσεων από κοινού.
 8. Την ανάγκη για συνδιοργάνωση δράσεων από κοινού με άλλα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
 

 

 To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στα πλαίσια της λειτουργίας του συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή Εκπαίδευση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης διαγωνισμού δοκιμίου για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου.

Ο Διαγωνισμός αποσκοπεί στην προώθηση της ιδέας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κατάφερε να διασφαλίσει για τους πολίτες συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας, αφού, από το 1952, οι χώρες μέλη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων/της Ευρωπαϊκής Ένωσης βιώνουν συνθήκες αδιάλειπτης ειρήνης. Συνεπώς, η δημιουργία ενεργών, δημοκρατικά σκεπτόμενων, συνειδητοποιημένων πολιτών, που θα νοιάζονται για το κοινό καλό και για τα όσα συμβαίνουν στο άμεσο περιβάλλον τους, που θα έχουν λόγο, άποψη και ευαισθησίες, τις οποίες θα πρέπει να εκφράζουν δυναμικά, αναλαμβάνοντας ενεργό δράση, καθίσταται επιβεβλημένη, προκειμένου το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος να καταστεί αλώβητο.

Το θέμα του δοκιμίου είναι : «Το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης και ο ρόλος του ενεργού πολίτη στη διαμόρφωσή του». Ο διαγωνισμός για κάθε Γυμνάσιο είναι προαιρετικός. Όποιο σχολείο επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει δηλώνοντας ένα υπεύθυνο εκπαιδευτικό, ο οποίος θα αναλάβει να επιλέξει, μέσα από διαδικασία που θα ορίσει το σχολείο, ένα δοκίμιο μαθητή για να λάβει μέρος με αυτό.

Ο νικητής/τρια του διαγωνισμού θα μεταβεί στις 19 Μαρτίου στο Uddevalla της Σουηδίας να συμμετάσχει σε διάλογο με θέμα το «Μέλλον της Ευρώπης», συνοδεία του υπεύθυνου για το διαγωνισμό καθητή/τριας και σε περίπτωση κωλύματός του, τού καθητή/τριας που θα ορίσει το σχολείο.

Για το λόγο αυτό το Europe Direct ενδιαφέρεται για την κάλυψη μετακίνησης δύο ατόμων και συγκεκριμένα ένος καθηγητή ή μιας καθηγήτριας και του/της νικητή/τριας του ανωτέρω διαγωνισμού. Πιο συγκεκριμένα ενδιαφέρεται για 2 αεροπορικά εισιτήρια ως εξής:

2 αεροπορικά εισιτήρια από Ηράκλειο για Γκέτεμποργκ στις 19/0/2019 και επιστροφή στις 22/3/2019 από Γκέτεμποργκ για Ηράκλειο.

συνολικού προϋπολογισμού 1400 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα και ειδικότερα την κατηγορία δαπάνης «Ε7 Διοργάνωση εκδηλώσεων».

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 7η Μαρτίου 2019, ώρα 15.00 (μ.μ). Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες. • Published in Νέα

Θέμα: Διαγωνισμός Δοκιμίου για μαθητές Γ’ Γυμνασίου

Θέμα: Διαγωνισμός Δοκιμίου για μαθητές Γ’ Γυμνασίου

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορείστε ότι το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Α` & Β` Θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, ανακοινώνουν τη διεξαγωγή Διαγωνισμού Δοκιμίου για μαθητές Γ’ Γυμνασίου.

Ο Διαγωνισμός αποσκοπεί στην προώθηση της ιδέας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κατάφερε να διασφαλίσει για τους πολίτες συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας, αφού, από το 1952, οι χώρες μέλη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων/της Ευρωπαϊκής Ένωσης βιώνουν συνθήκες αδιάλειπτης ειρήνης.

Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιο σοβαρή πρόκληση της σύγχρονης ιστορίας της, αφού τα φαινόμενα ριζοσπαστικοποίησης και τα περιστατικά τρομοκρατίας ταλανίζουν, καθημερινά, όχι μόνο την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο γενικότερα. Η Ευρώπη καλείται σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να βαδίσει τον δρόμο της ειρηνικής ζωής και της προόδου, να αποτελέσει τον θεματοφύλακα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να αναδείξει έμπρακτα τις διαχρονικές οικουμενικές αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του σεβασμού των θεμελιωδών ελευθεριών και του κράτους δικαίου που πρεσβεύει ο πολυδιάστατος πολιτισμός της.

Συνεπώς, η δημιουργία ενεργών, δημοκρατικά σκεπτόμενων, συνειδητοποιημένων πολιτών, που θα νοιάζονται για το κοινό καλό και για τα όσα συμβαίνουν στο άμεσο περιβάλλον τους, που θα έχουν λόγο, άποψη και ευαισθησίες, τις οποίες θα πρέπει να εκφράζουν δυναμικά, αναλαμβάνοντας ενεργό δράση, καθίσταται επιβεβλημένη, προκειμένου το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος να καταστεί αλώβητο.

ΘΕΜΑ ΔΟΚΙΜΙΟΥ:

«Το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης και ο ρόλος του ενεργού πολίτη στη διαμόρφωσή του»

Βασικός στόχος της συγγραφής του δοκιμίου είναι η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των μαθητών/τριών μέσα από τη διερεύνηση του θέματος και η ανάπτυξη του προβληματισμού τους για τον ρόλο και τη συμβολή που έχει να επιτελέσει ο ενεργός, δημοκρατικά σκεπτόμενος πολίτης, ο οποίος, με εργαλείο την παιδεία και τον πολιτισμό, θα είναι κατάλληλα εφοδιασμένος, έτσι ώστε να δραστηριοποιείται εποικοδομητικά σε ένα σύγχρονο πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Ειδικότερα οι μαθητές/τριες θα πρέπει να επικεντρωθούν στις πιο κάτω πτυχές του θέματος:

• Προκλήσεις και προβλήματα της Ενωμένης Ευρώπης

• Προβληματισμοί για το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης και ο ρόλος του ενεργού πολίτη στη διασφάλιση και την περαιτέρω ανάπτυξη του ευρωπαϊκού οικοδομήματος

• Η παιδεία και ο πολιτισμός ως εργαλεία για τη διαμόρφωση του ενεργού πολίτη

Αξιολογικά κριτήρια

Βασικά χαρακτηριστικά του δοκιμίου πρέπει να είναι: η ορθότητα και ο πλούτος των ιδεών, η πρωτοτυπία, η καθαρότητα και η σαφήνεια των σκέψεων, η πληρότητα, η ακριβολογία και η καλλιέπεια στη διατύπωση των διανοημάτων, η αναλυτική-συνθετική σκέψη, η γνώση της επικαιρότητας, η επιχειρηματολογία και η τεκμηρίωση. Η έκταση του δοκιμίου θα πρέπει να είναι μεταξύ 300 και 500 λέξεων και δεν επιτρέπεται η χρήση βιβλιογραφικών αναφορών.

Διαδικασία

Ο διαγωνισμός θα είναι σε προαιρετική βάση. Όποιο σχολείο επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει δηλώνοντας ένα υπεύθυνο εκπαιδευτικό, ο οποίος θα αναλάβει να επιλέξει, μέσα από διαδικασία που θα ορίσει το σχολείο, ένα δοκίμιο το οποίο και θα αποστείλει σε κλειστό φάκελο στο Γραφείο του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης έως και την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019.

Οι εργασίες δεν πρέπει να φέρουν κανένα διακριτικό στοιχείο του σχολείου ή του μαθητή/τριας που τη συνέγραψε. Οι πληροφορίες για το Σχολείο και τα προσωπικά στοιχεία των μαθητών/τριων θα συμπληρώνονται σε ειδικό έντυπο συμμετοχής το οποίο θα εσωκλείεται σε λευκό σφραγισμένο φάκελο χωρίς διακριτικά στοιχεία ώστε να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο του διαγωνισμού.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης θα ανακοινώσει μέχρι τις 4 Μαρτίου 2019 τον νικητή/τρια του διαγωνισμού, έπειτα από την εξέταση των δοκιμίων από τριμελή επιτροπή, η οποία θα οριστεί το προσεχές διάστημα.

Μετακίνηση

Ο νικητής/τρια του διαγωνισμού θα μεταβεί τον Μάρτιο στο Amal της Σουηδίας να συμμετάσχει σε διάλογο με θέμα το «Μέλλον της Ευρώπης», συνοδεία του υπεύθυνου για το διαγωνισμό καθητή/τριας και σε περίπτωση κωλύματός του, τού καθητή/τριας που θα ορίσει το σχολείο

Τα έξοδα μετακίνησης του νικητή/τριας και του υπευθύνου καθητή/τριας, διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης.

Χρήσιμο υλικό στην πιο κάτω ιστοσελίδα: http://www.europarl.cy/el/eu-information.html

 • Published in Νέα

Στολίζοντας όνειρα και ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο μαζί με τα παιδιά του 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου στο Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης !!!

-Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης μαζί με τους μαθητές του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου και του Καθηγητές – Σχολικούς Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στόλισαν δέντρο Χριστουγέννων στα γραφεία του Κέντρου παρουσιάζοντας το project: "Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της ΕΕ | Ενωμένοι στην Πολυμορφία" - “The Christmas tree of European Union | United in Diversity" !!!

-From Europe Direct of Crete, the amazing students & teachers of 6th Vocational High School of Heraklion and the European Parliament Ambassador School Programme we happily present our project “The Christmas tree of European Union “| United in Diversity

-Merry Christmas with our best wishes for Health | Peace | wiser Democracy | Unity & optimistic happy life’s to all‼️

#RegionOfCrete #EuropeDirectCrete #EuropeanParliamentAmbassadorSchool #6thVocationalHighschoolofHeraklion #merrychristmas

 • Published in Νέα

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για πραγματοποίηση εκπαίδευσης στη δημιουργία ντοκιμαντέρ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ηράκλειο, 29/10/2018

         Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για πραγματοποίηση εκπαίδευσης στη δημιουργία ντοκιμαντέρ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

                                                            

 

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SI2.777458/2018 ειδική συμφωνία επιχορήγησης για ενέργεια, δυνάμει της συμφωνίας πλαισίου EuropeDirect 2018-2020, για τη λειτουργία του Κέντρου EuropeDirect .
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος Europe Direct, κατηγορία Ε7 “Διοργάνωση εκδηλώσεων”.
 6. Την ανάγκη διοργάνωση δράσεων για προώθηση της ψηφιακής ατζέντας.
 7. Την συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και την πραγματοποίηση δράσεων από κοινού.
 

 

 To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στα πλαίσια της λειτουργίας του, πραγματοποιεί ταχύρρυθμο εργαστήριο δώδεκα (12) ωρών δημιουργίας ντοκιμαντέρ για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Η δράση αυτή έχει θέσει σα στόχο την προώθηση και βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων ως απαραίτητη προϋπόθεση διάδοσης και πραγματοποίησης του περιεχομένου της Digital Agenda, μιας εκ των κορυφαίων προτεραιοτήτων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα 20 εκπαιδευτικοί από σχολεία του Ηρακλείου, ένας από κάθε σχολική μονάδα και 2 μαθητές από κάθε σχολείο, θα εκπαιδευτούν στη χρήση του ντοκιμαντέρ στη μαθησιακή διαδικασία.

Για το λόγο αυτό το Europe Direct ενδιαφέρεται για σκηνοθέτη με γνώσεις στη διδασκαλία ντοκιμαντέρ και τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων. Ο προϋπολογισμός για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου ανέρχεται στα 700 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα και ειδικότερα την κατηγορία δαπάνης «Ε7 Διοργάνωση εκδηλώσεων».

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 9 Νοεμβρίου 2018, ώρα 15.00 (μ.μ). Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες. 

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχε στις εργασίες της συνάντησης του προγράμματος Erasmus+ΚΑ2 με θέμα την πρόληψη και τον τερματισμό του εκφοβισμού και του ηλεκτρονικού εκφοβισμού μεταξύ των νέων μέσω της τέχνης και των ΤΠΕ!

 • Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχε στις εργασίες της συνάντησης του προγράμματος Erasmus+ΚΑ2 που έλαβε χώρα στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου, στις 26 Σεπτεμβρίου 2018, με θέμα την πρόληψη και τον τερματισμό του εκφοβισμού και του ηλεκτρονικού εκφοβισμού μεταξύ των νέων μέσω της τέχνης και των ΤΠΕ – “Art and ICT against bullying and cyberbullying”
 • Το project συντονίζεται από το Γυμνάσιο IES Francesc Tàrrega, Vila-real, Ισπανία με τη συμμετοχή του Ινστιτούτου Superiore d'Altavilla - V. Accardi, Ιταλία Italy, του Rigas 18 Vakara Vidusskola, Λετονίακαι του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου, Ελλάδα.
 • Το πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τις συνέπειες του εκφοβισμού και τον τρόπο πρόληψής τους, μιας κι αυτός μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο στο σχολείο όσο και στα κοινωνικά δίκτυα (cyberbullying). 
 • Το πρόγραμμα θα διαρκέσει δύο ακαδημαϊκά έτη, κατά τη διάρκεια των οποίων θα διεξάγονται δραστηριότητες που θα αφορούν όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. 
 • Μέσω της προαναφερθείσας δυναμικής, οι μαθητές θα ασχοληθούν με τον εκφοβισμό και άλλες συναφείς πτυχές, όπως 1. τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των εμπλεκόμενων χωρών, 2. την αγγλική ως γλώσσα επικοινωνίας και 3.την ομαδική εργασία σε διαφορετικά επίπεδα.

#ArtandICTAgainstBullyingAndCyberbullying#Erasmus#EuropeDirectCrete#SchoolOfEuropeanEducationHeraklion#Heraklion#Crete

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης έλαβε μέρος στην ανοικτή συζήτηση με θέμα «Ξεκινώντας τη δική σου Επιχείρηση»

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης έλαβε μέρος στην ανοικτή συζήτηση με θέμα «Ξεκινώντας τη δική σου Επιχείρηση», η οποία πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24, Αθήνα) στις 19 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18:00, όπου παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, οι πρωτοβουλίες egg - enter grow go, Equifund και Orange Grove.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ως ομιλητές ο Γάλλος Πρέσβης στην Ελλάδα, ο Α.Ε. Christophe Chantepy, καθώς και ο Ολλανδός Πρέσβης στην Ελλάδα, ο Α.Ε. Caspar Veldkamp.

Τη συζήτηση συντόνισε ο επικεφαλής του Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.

Η εκδήλωση ήταν μία Συνδιοργάνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Τριήμερο εκδηλώσεων προβολής και ενημέρωσης για τα προγράμματα ευρωπαϊκών και διεθνών συνεργασιών, από την Πέμπτη 20 έως το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

-Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης οργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων προβολής και ενημέρωσης για τα προγράμματα ευρωπαϊκών και διεθνών συνεργασιών, από την Πέμπτη 20 έως το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.


-Στόχος του τριημέρου είναι η καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας ανάμεσα στα σχολεία που υλοποίησαν και συνεχίζουν να υλοποιούν ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+, η διάδοση των αποτελεσμάτων, η ανταλλαγή ιδεών και καλών πρακτικών μέσα από την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση αλλά και η ενημέρωση για καινούργιες προοπτικές και συνεργασίες.

Ομιλία Jean-Claude Juncker για την Κατάσταση της Ένωσης & το μέλλον της ως Ένωση των 27 ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker θα απευθύνει την τελευταία ομιλία της θητείας του για την Κατάσταση της Ένωσης & το μέλλον της ως Ένωση των 27 ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Λιγότερο από ένας χρόνος απομένει για τις κρίσιμες Ευρωπαϊκές Εκλογές του 2019.

#staytuned Ζωντανή μετάδοση στα ελληνικά από τη σελίδα της Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα

#EUelections2019, #FutureofEurope #SOTEU

 • Published in Νέα

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την προμήθεια ντοσιέ με σημειωματάριο για σεμινάρια

        


     

    

 

Ηράκλειο, 12/9/2018  

   Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την προμήθεια ντοσιέ με σημειωματάριο για σεμινάρια

                                                            

 

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SI2.777458/2018 ειδική συμφωνία επιχορήγησης για ενέργεια, δυνάμει της συμφωνίας πλαισίου EuropeDirect 2018-2020, για τη λειτουργία του Κέντρου EuropeDirect .
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος Europe Direct, κατηγορία Ε7: «Συμμετοχή σε εκδηλώσεις».
 6. Την ανάγκη για προμήθεια ντοσιέ με σημειωματάρια για να χρησιμοποιηθούν σε σεμινάρια στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στα πλαίσια της λειτουργίας του ενδιαφέρεται για την προμήθεια ντοσιέ με σημειωματάρια για να χρησιμοποιηθούν σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

            Πιο συγκεκριμένα ενδιαφέρεται για την προμήθεια α) 500 Folders με πλαστική τσέπη και β) 500 σημειωματάρια 50 φυλλα τα οποία θα διανεμηθούν στους συμμετέχοντες σε εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχει το Κέντρο, συνολικού προϋπολογισμού 1600 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα Europe Direct και ειδικότερα την κατηγορία δαπάνης Ε7: «Συμμετοχή σε εκδηλώσεις».

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 22η Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 15.00 (μ.μ). Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες. 

“Το Λασίθι ανοίγει πανιά”

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, με την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και του Πανεπιστημίου Πειραιώς, διοργανώνει στις 3 έως 5 Αυγούστου το Φεστιβάλ «Το Λασίθι ανοίγει πανιά».

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η ενημέρωση του κοινού και η ενίσχυση της πρότασης με τίτλο: "Η Τεχνογνωσία διαχείρισης των υδάτινων πόρων - οι Ανεμόμυλοι στο Οροπέδιο Λασιθίου Κρήτης προς ένταξη του στοιχείου στο εθνικό ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την ανάδειξη του 1ου Αιολικού Πάρκου στην Ελλάδα".

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ διοργανώνονται με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης, του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Πειραιώς και Νήσων Αττικής, του, της εταιρείας πολιτισμού Peripatos, του Καμπάνειου ιδρύματος και του Εργαστηρίου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Πολιτικών και Προγραμμάτων Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Μεταξύ των εκδηλώσεων του τριημέρου περιλαμβάνεται η διοργάνωση εσπερίδας με θέμα "Ανεμόμυλος Οροπεδίου Λασιθίου Κρήτης - Πολιτισμική ταυτότητα και Νέες Προσεγγίσεις", καθώς επίσης προβολές ντοκιμαντέρ και δράσεις για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι.

- Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

- Για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ δείτε: https://www.cretalive.gr/crete/to-lasithi-anoigei-pania

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης - Europe Direct of Crete βασικός υποστηρικτής της εκδήλωσης “Design Disruptors”.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης - Europe Direct of Crete βασικός υποστηρικτής της εκδήλωσης “Design Disruptors”.

? Αν είσαι designer, φοιτητής αντίστοιχου τομέα, επιχειρηματίας που θέλει να μεταφράσει το όραμα του σε προϊόν ή υπηρεσία και ξέρει -ή δεν ξέρει ακόμη- ότι το design είναι ο ενδιάμεσος, αλλά και αν απλά θέλεις να μάθεις περισσότερα για μια από τις πιο “hot” έννοιες των ημερών μας, έλα την Τετάρτη 11 Ιουλίου στις 19:30, στον δημιουργικό χώρο του Comeet, που θα παρακολουθήσουμε σε πρώτη Παγκρήτια προβολή την ταινία "Design Disruptors".

Μετά την προβολή της ταινίας θα συζητήσουμε για το τι σημαίνει design, προσπαθώντας να προσδιορίσουμε λίγο παραπάνω αυτήν τη δύσκολη, αλλά πανταχού παρούσα, έννοια. Ειδικοί στο θέμα του design θα μας δώσουν τη δική τους οπτική, αλλά και τα ερεθίσματα για να μιλήσουμε για το πώς το design χρησιμοποιείται σαν εργαλείο σε πολλούς επιχειρηματικούς -και όχι μόνο- τομείς.

➡️ Στο panel της συζήτησης θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων: η Ειρήνη Μακεδόνα, Αρχιτέκτονας & Designer, και η Τόνια Αυγουστάκη, Designer & Creative Director. Το συντονισμό της συζήτησης θα αναλάβει ο Σπύρος Δρακάτος, Co-founder του Spir.To.

**Agenda**
- 19:15-19:30 | Welcome
- 19:30-20:30 | Προβολή ταινίας
- 20:30-21:30 | Ανοιχτή συζήτηση

Είσοδος Ελεύθερη

 • Published in Νέα

Το Europe Direct City of Athens και το Europe Direct Crete σας προσκαλούν στο ενημερωτικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Ιουνίου και ώρα 17:00 στο ΣΕΡΑΦΕΙΟ με θέμα: Invest EU - Ευρωπαϊκά Προγράμματα για Καινοτομία & Ανάπτυξη.

                  Το Europe Direct City of Athens και το Europe Direct Crete με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σας προσκαλούν στο ενημερωτικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Ιουνίου και ώρα 17:00 στο ΣΕΡΑΦΕΙΟ του Δήμου Αθηναίων με θέμα: Invest EU - Ευρωπαϊκά Προγράμματα για Καινοτομία & Ανάπτυξη.

Το συνέδριο θα προλογίσουν ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και ο Κωνσταντίνος Χαμπίδης, Chief Digital Officer City of Athens, “Χρηματοδοτήσεις και Ψηφιακή Ανάπτυξη” και ο Μενέλαος Σπυράκος, Commercial Director της εταιρίας τεχνολογίας Fuelics.

                  Εν συνεχεία με εμπλουτισμένες παρουσιάσεις θα λάβουν το λόγο οι εξής ομιλητές:

-                      Τατιάνα Δερμάτη, Υπεύθυνη Γραφείου Αθηνών, Institutional Relations Officer, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Γραφείο Αθηνών.

-                      Αλεξάνδρα Δόγα, Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης - “Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα – Χρηματοδοτικό Εργαλείο JESSICA”.

-                      Νικόλας Μωραιτάκης, Information and Communication Manager, Europe Direct Crete.

-                      Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, Οικονομολόγος – Σύμβουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. Αλφειός Ρόδι Α.Ε., “ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ Α.Ε.: Μοντέλο Κοινωνικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης μέσα στην Κρίση”.

-                      Κωνσταντίνος Αντωνόπουλο, Head of Treasury, Upstream.

-                      Γιώργος Παπαστεργίου, Investment Analyst, Velocity Partners – “Velocity.Partners: How we supercharge exceptional founders”.

-                      Καραντώνης Γιώργος, Partner, Metavallon VC, Metavallon Investment Strategy

-                      Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Παναγιώτης Καραλίβανος, Οικονομικός Σύμβουλος, Νηρήϊς ΑΕ.

                  Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρέχει ενημέρωση για ευκαιρίες χρηματοδότησης και επενδύσεων και να προωθήσει τις δυνατότητες που παρέχονται για εκσυγχρονισμό, ανάπτυξη και διασύνδεση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει ευκαιρίες, έλα να τις ανακαλύψεις!

Invest EU - Ευρωπαϊκές Χρηματοδοτήσεις για Καινοτομία & Ανάπτυξη

Το Europe Direct City of Athens και το Europe Direct Crete με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σας προσκαλούν στο ενημερωτικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Ιουνίου και ώρα 17:00 στο ΣΕΡΑΦΕΙΟ του δήμου Αθηναίων με Θέμα: Invest EU - Ευρωπαϊκές Χρηματοδοτήσεις για Καινοτομία & Ανάπτυξη.

#InvestEU #EuropeDirectCityofAthens #EuropeDirectCrete

Το Europe Direct City of Athens και το Europe Direct of Crete διοργανώνουν ενημερωτικό συνέδριο την Τρίτη 19 Ιουνίου και ώρα 17:00 στο ΣΕΡΑΦΕΙΟ του δήμου Αθηναίων με θέμα: Invest EU -Ευρωπαϊκά Προγράμματα για Καινοτομία & Ανάπτυξη.

Το Europe Direct City of Athens και το Europe Direct Crete με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα και Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σας προσκαλούν στο ενημερωτικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Ιουνίου και ώρα 17:00 στο ΣΕΡΑΦΕΙΟ του δήμου Αθηναίων με θέμα: Invest EU -Ευρωπαϊκά Προγράμματα για Καινοτομία & Ανάπτυξη.

#InvestEU


H Eυρώπη δίνει ευκαιρίες έλα να τις ανακαλύψεις!! 

 • Published in Νέα

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης στις εργασίας της ετήσιας συνάντησης των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (Annual General Meeting) στις Βρυξέλλες!

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχε με την Επικεφαλής του Κέντρου κ. Vasiliki Madoulka στις εργασίας της ετήσιας συνάντησης των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (Annual General Meeting) που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από 4-6 Ιουνίου.

#EDICAGM #Brussels #EuropeDirectCrete #RegionCrete #EuropeDirect #network

 • Published in Νέα

New Erasmus Proposal (30 May 2018)

New Erasmus Proposal (30 May 2018)

✔️For the next long-term EU budget 2021-2027, the European Commission is proposing to double funding for Erasmus to €30 billion

✔️Increase the number of beneficiaries

✔️Reach out to people from all social backgrounds

✔️Build stronger relations with the rest of the world

✔️Focus on promoting forward-looking study fields

✔️Promote a European identity with a travel experience

 • Published in Νέα

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης στις εργασίας της ετήσιας συνάντησης των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης στις Βρυξέλλες

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης συμμετέχει στις εργασίας της ετήσιας συνάντησης των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (Annual General Meeting) που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες από 4-6 Ιουνίου, με θέμα: “Πάρε μέρος στην εκστρατεία ενημέρωσης για τις ευρωεκλογές”.

#EDICAGM #EPelections?? #europeanslections #MEPs #Brussels #EuropeDirectCrete #RegionCrete

 • Published in Νέα

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Europe Direct of Crete διοργανώνεται από το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus (Erasmus Student Network - ESN) το Flag Parade πολυπολιτισμικότητας και Ευρωπαϊκού πνεύματος στις 10 Μαΐου 2018, ώρα 14:00 στο Ηράκλειo!

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Europe Direct of Crete διοργανώνεται από το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus (Erasmus Student Network - ESN) το Flag Parade πολυπολιτισμικότητας και Ευρωπαϊκού πνεύματος στις 10 Μαΐου 2018 και ώρα 14:00 στο Ηράκλειο!

Στα πλαίσια του «The Crete Trip 2018» θα λάβει χώρα μία πολυπολιτισμική πορεία με σημαίες και εθνικά χρώματα των 850 διεθνών φοιτητών από 75 χώρες, που σπουδάζουν στην Ελλάδα μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus+, όπου θα περάσουν μέσα από τους δρόμους του Ηρακλείου.

Το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus (Erasmus Student Network - ESN) είναι η μεγαλύτερη εθελοντική, φοιτητική οργάνωση στην Ευρώπη. Γεννήθηκε το 1989 και βασική αρχή του δικτύου που έκτοτε δρα και αναπτύσσεται σε εθελοντική βάση είναι το: «Φοιτητές Βοηθούν Φοιτητές» (Students Ηelping Students). Την αρχή αυτή σήμερα έμπρακτα ακολουθούν πάνω από 15.500 φοιτητές, σε 500 τοπικούς συλλόγους ESN, σε 40 χώρες της Ευρώπης, υποστηρίζοντας τους ίδιους στόχους: την εκπροσώπηση των φοιτητικών προγραμμάτων ανταλλαγής και την ανάπτυξη της ικανότητας κατανόησης μιας διαφορετικής κουλτούρας.

 • Published in Νέα

O ένας τον άλλο έχουμε | πάντα αυτό είχαμε

O ένας τον άλλο έχουμε | πάντα αυτό είχαμε

-Η ματαίωση των προκαταλήψεων ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ-

#StayTuned #EuropeDirectCrete #HumanLibrary #HumanStories #Prejudices #StoryTelling #Schools #EU4U #EUdialogues

 • Published in Νέα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για φυλλάδια και αφίσες.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για φυλλάδια και αφίσες.

                                                            

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SIEuropeDirect 2018-2020, για τη λειτουργία του Κέντρου EuropeDirect.
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος Europe Direct, κατηγορία Ε7 Διοργάνωση εκδηλώσεων.
 6. To γεγονός ότι την 12η Μαΐου το Europedirectδιοργανώνει εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά δημοτικού με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους για περιβαλλοντικά και οικολογικά ζητήματα.

To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στα πλαίσια της λειτουργίας του, διοργανώνει το Green workshop –δημιουργώ με τον ήλιο, τον αέρα και το νερό. Η δράση αυτή απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού με στόχο την ευαισθητοποίησή τους γύρω από περιβαλλοντικά και οικολογικά θέματα. Γύρω από μία πρωτότυπη καλλιτεχνική εγκατάσταση με θέμα «το ηλιακό σύστημα», η οποία λειτουργεί αντλώντας ενέργεια από τον ήλιο, τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν τον τρόπο παραγωγής ενέργειας με τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον. Παράλληλα εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες μέσα από εκπαιδευτικά εργαστήρια θα ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά γύρω από θέματα που έχουν σχέση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης το Europe direct ενδιαφέρεται για την εκτύπωση φυλλαδίων τα οποία θα περιλαμβάνουν το πρόγραμμα και την περιγραφή των εργαστηρίων και αφισών και συγκεκριμένα:

 1. 500 φυλλάδια 24σέλιδα 14χ21 με 4-χρωμη εκτύπωση σε χαρτί 140γρ γραφής
 2. 50 αφίσες 35χ50 με 4-χρωμη εκτύπωση σε χαρτί 140γρ γραφής

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 800ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) και θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα και ειδικότερα την κατηγορία δαπάνης «Ε7 Διοργάνωση εκδηλώσεων».

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 4 Μαίου 2018, ώρα 12.00 (μ.μ). Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες.


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αποστολή οικονομικής προσφοράς για τη διενέργεια Προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τίτλο: «Εκπαιδευτική προσομοίωση EUropa.S.Teens Περιφέρειας Κρήτης» για μαθητές και εκπαιδευτικούς Σχολείων Δ/θμιας

Ηράκλειο, 19/4/2018

         Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αποστολή οικονομικής προσφοράς για τη διενέργεια Προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τίτλο: «Εκπαιδευτική προσομοίωση EUropa.S.Teens Περιφέρειας Κρήτης» για μαθητές και εκπαιδευτικούς Σχολείων Δ/θμιας Εκπ/σης της Κρήτης.

                                                            

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SIEuropeDirect 2018-2020, για τη λειτουργία του Κέντρου EuropeDirect.
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος Europe Direct, κατηγορία Ε7 Διοργάνωση εκδηλώσεων.
 6. To γεγονός ότι 4-6 Μαΐου πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο προσομοίωση του Ευρωκοινοβουλίου για μαθητές με θέμα : «Η άνοδος του Ευρωσκεπτικισμού και η ταυτότητα του ευρωπαίου πολίτη».
 7. Την συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και την πραγματοποίηση δράσεων από κοινού για την ενημέρωση των μαθητών για τα προγράμματα της ΕΕ που βοηθούν στη βελτίωση των δεξιοτήτων τους, τον τρόπο λειτουργίας των θεσμικών οργάνων και την ανταλλαγή απόψεων.

To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στα πλαίσια της λειτουργίας του, συνεργάζεται με εκπαιδευτικούς στην πραγματοποίηση δράσεων με μαθητές προκειμένου να αποκτήσουν την ικανότητα του ενεργού πολίτη. Προτίθεται, λοιπόν, να διοργανώσει προσομοίωση του ευρωκοινοβουλίου που πρόκειται να διεξαχθεί στο Ρέθυμνο με θέμα: «Η άνοδος του Ευρωσκεπτικισμού και η ταυτότητα του ευρωπαίου πολίτη» με την υποστήριξη του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα στις 4-6 Μαΐου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Στόχος είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, τις ευρωπαϊκές πολιτικές και την εμβάθυνση των συμμετεχόντων μαθητών στην επιχειρηματολογία, αναδεικνύοντας τις δικές τους ιδέες και δεξιότητες κατά τη διάρκεια αυτού. Παράλληλα, αποσκοπούμε στην εμπλοκή των νέων σε διαδικασίες κατανόησης της λειτουργίας των Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων και του τρόπου λήψης των αποφάσεων, καθώς είναι αυτοί που μπορούν να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές της Ευρώπης του σήμερα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το Europe Direct ενδιαφέρεται να καλύψει τη συμμετοχή 60 μαθητών και 40 εκπαιδευτικών που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην παραπάνω δράση. Ο προϋπολογισμός για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου ανέρχεται στα 2.200 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα και ειδικότερα την κατηγορία δαπάνης «Ε7 Διοργάνωση εκδηλώσεων».

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 30 Απριλίου 2018, ώρα 12.00 (μ.μ). Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες.

Με τη συνδιοργάνωση του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί από το Skywalker.gr η ενημερωτική ημερίδα για τον GDPR – Νέο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

To Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Skywalker.gr θα πραγματοποιήσει ενημερωτική ημερίδα για τον GDPR – Νέο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Η ημερίδα απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, διευθυντές ασφάλειας δεδομένων, στελέχη τμημάτων ανθρώπινων πόρων, υπευθύνους στελέχωσης, επιχειρηματίες και διαχειριστές πελατολογίων κά.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Απριλίου 2018 στις 10:00 στο Πολιτιστικό & Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Περισσότερα: https://www.hrcommunity.gr/el/

 • Published in Νέα

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχε στην πρώτη ετήσια συνάντηση της νέας γενιάς του δικτύου Europe Direct για την περίοδο 2018-2020.

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχε στην πρώτη ετήσια συνάντηση της νέας γενιάς του δικτύου Europe Direct για την περίοδο 2018-2020 με την παρουσία των εκπροσώπων των εθνικών Κέντρων Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης που έλαβε χώρα στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. 

Η δράση συνεχίζεται για άλλα τρία χρόνια, με παλιά και νέα κέντρα.

17 κέντρα Ευρωπαϊκής πληροφόρησης (EDICs) σε όλη την Ελλάδα είναι στη διάθεση των πολιτών για πληροφορίες και ενημερωτικές εκδηλώσεις σχετικές με το Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. 

Ανακαλύψτε αυτό που βρίσκεται κοντά σας!
https://ec.europa.eu/greece/services/contact-points_el

 • Published in Νέα

Συμμετοχή του Europe Direct Crete στο Ευρωπαϊκό project σχετικό με την ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων στολιδιών (European Christmas tree decoration exchange)_(!)

Τυπώθηκε και κατέφθασε, η ειδική έκδοση με τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια, ήθη, έθιμα και ευχές από 200 σχολεία σε όλη την Ευρώπη!
Από τη συμμετοχή του Europe Direct Crete στο Ευρωπαϊκό project σχετικό με την ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων στολιδιών (European Christmas tree decoration exchange) το οποίο διοργανώθηκε από το Europe Direct Wrexham, όπου έλαβαν μέρος και σχολεία από την Κρήτη.

#EuropeanChristmastreedecorationexchange #project #EuropeDirectCrete #EU #Schools #RegionCrete

 • Published in Νέα

Για άλλη μία φορά ενημερωτική δράση του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης βρίσκεται μεταξύ των Good Practices των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης όλης της Ευρώπης_(!)

Για άλλη μία φορά ενημερωτική δράση του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης βρίσκεται μεταξύ των Good Practices των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης όλης της Ευρώπης_(!)

Πιο συγκεκριμένα, η ενημερωτική επίσκεψη που πραγματοποίησε το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου Κρήτης - με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, όπου και παρουσίασε τα κύρια χαρακτηριστικά της μεταβαλλόμενης παγκοσμιοποίησης και της κοινωνικής διάστασης της Ευρώπης στο καθημερινό μας γίγνεσθαι, τους βασικούς άξονες του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη και των Νέων δεξιοτήτων και διένειμε χρήσιμο και πλούσιο πληροφοριακό υλικό στους μαθητές – επιλέχθηκε σαν Good Practice στα πλαίσια επικοινωνίας των πρωτοβουλιών της Ε.Ε. υπέρ της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων

 • Published in Νέα

Κάν` το να συμβεί! Η δράση #Jobdays στο Ηράκλειο Κρήτης

Μία εκδήλωση αφιερωμένη στην εργασία και στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, που θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 9 Νοεμβρίου 2017 και ώρες 10:00-16:00 στο κέντρο διά βίου μάθησης Ευρωπαϊκή Πρόοδος, Γερουλάνου 4, Ηράκλειο Κρήτης.

Η δράση #Jobdays Ευρωπαϊκή Πρόοδος Ηράκλειο Κρήτης συμπεριλαμβανομένου του 14ου Μονοπατιού Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας αποτελεί μία πρωτοβουλία του Skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα στο πλαίσιο των δράσεών του «Επί το έργον» και διοργανώνεται σε συνεργασία με τo Κ.Δ.Β.Μ. ΚΕΚ Ευρωπαϊκή Πρόοδος Ηρακλείου Κρήτης.

 

Περισσότερες πληροφορίες: https://jobfestival.gr/jobdays-eurwpaikh-proodos-hrakleio-krhths και εδώ: https://footstep.gr/news/944-deltio-typou-dekato-tetarto-monopati-koinonikis-epixeirimatikotitas

 • Published in Νέα

Με τη συνδιοργάνωση του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα με θέμα: «Η βιώσιμη ανάπτυξη της ενδοχώρας σήμερα. Οι προκλήσεις, οι ευκαιρίες».

Με τη συνδιοργάνωση του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα με θέμα: «Η βιώσιμη ανάπτυξη της ενδοχώρας σήμερα. Οι προκλήσεις, οι ευκαιρίες», το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 στο Πολύκεντρο του πολιτιστικού συλλόγου στο Ίνι του δήμου Μινώα Πεδιάδας και ώρα 19:00, στα πλαίσια επικοινωνίας των πρωτοβουλιών της Ε.Ε. υπέρ της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων.

Σκοπός της συγκεκριμένης ημερίδας αποτελεί τόσο η αύξηση ευαισθητοποίησης και η περαιτέρω κατανόηση χρηματοδοτικών εργαλείων για καινοτομία και ανάπτυξη από πολίτες και επιχειρήσεις.

 • Published in Νέα

Ενημερωτική επίσκεψη για φοιτητές στην εταιρεία Creta Farms Greece από το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης!

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης στα πλαίσια επικοινωνίας των πρωτοβουλιών της Ε.Ε.  υπέρ της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων, θα πραγματοποιήσει ενημερωτική επίσκεψη για φοιτητές στην εταιρεία Creta Farms Greece, με θέμα: "Από τη Θεωρία στην Πράξη | Η περίπτωση της Creta Farms” ~ Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017.

-      - με τη συμμετοχή του Youth Entrepreneurs Club

#staytuned #EU4U #EUinCrete #InvestEU #EuropeDirectCrete #RegionCrete #InvestmentPlan #CretaFarms #youth_entrepreneurs_club

 • Published in Νέα

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την ανάθεση υπηρεσιών για παραγωγή video και την παροχή υπηρεσιών ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης (live streaming) για την πραγματοποίηση εκδήλωσης στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

           Ηράκλειο, 13/10/2017

         Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την ανάθεση υπηρεσιών για παραγωγή video και την παροχή υπηρεσιών ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης (live streaming) για την πραγματοποίηση εκδήλωσης στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

                                                            

 

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SI2.748321/2016 ειδική συμφωνία επιδότησης για ενέργειες που οργανώνονται από τα κέντρα πληροφόρησης EuropeDirect(EDIC) για την επικοινωνία σημαντικών πρωτοβουλιών της ΕΕ υπέρ της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων, ιδίως του Επενδυτικού Σχεδίου, δυνάμει της συμφωνίας πλαισίου EuropeDirect 2013-2017, για τη λειτουργία του Κέντρου EuropeDirect
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος EDIC, κατηγορία 4. Άλλες Δαπάνες.
 6. Το γεγονός ότι στο πλαίσιο των ενεργειών για την επικοινωνία από το Κέντρο σημαντικών πρωτοβουλιών της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Ευρωπαϊκά Εργαλεία για καινοτομία και ανάπτυξη- Η επόμενη μέρα»
 

 

 To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στα πλαίσια της λειτουργίας του και ειδικότερα των ενεργειών για την επικοινωνία σημαντικών πρωτοβουλιών της ΕΕ υπέρ της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων, ιδίως του Επενδυτικού Σχεδίου ενδιαφέρεται για τη βιντεοσκοπική κάλυψη, καθώς και την παροχή υπηρεσιών ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης (live streaming) για την εκδήλωση με θέμα: «Ευρωπαϊκά Εργαλεία για καινοτομία και ανάπτυξη- Η επόμενη μέρα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου στις 30 Οκτωβρίου 2017.

            Πιο συγκεκριμένα ενδιαφέρεται για παροχή υπηρεσιών ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα του Europe Direct διάρκειας 3 ωρών, υπηρεσίες μοντάζ, δημιουργία βίντεο το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις εκδηλώσεις του Europe direct σχετικά με τις δράσεις που έχουν γίνει για την επικοινωνία σημαντικών πρωτοβουλιών της ΕΕ, αλλά και βίντεο μικρής διάρκειας το οποίο θα προβληθεί στα social media, συνολικού προϋπολογισμού 2500 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα EDIC και ειδικότερα την κατηγορία δαπάνης 4. «Άλλες Δαπάνες».

Η πληρωμή του Αναδόχου θα γίνει μετά την οριστική παράδοση και παραλαβή του εξοπλισμού του έργου και μετά την έκδοση των σχετικών παραστατικών (τιμολόγια, δελτία αποστολής, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα κ.λπ.).

Απαραίτητα Δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν:

1. Τεχνική προσφορά .

2. Οικονομική προσφορά όπου πρέπει να αναγράφονται τα ποσά προ και μετά Φ.Π.Α..

3. Προς απόδειξη της μη συνδρομής των λόγων αποκλεισμού από διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων των παρ.1 και 2 του άρθρου 73 του Ν.4412/2016, μαζί με την προσφορά σας απαιτείται να μας αποστείλετε τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α. Απόσπασμα ποινικού μητρώου. Η υποχρέωση αφορά ιδίως: αα) στις περιπτώσεις εταιρειών περιορισμένης ευθύνης (Ε.Π.Ε.) και προσωπικών εταιρειών (Ο.Ε. και Ε.Ε.), τους διαχειριστές, αβ) στις περιπτώσεις ανωνύμων εταιρειών (Α.Ε.), τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, καθώς και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

β. Φορολογική ενημερότητα

γ. Ασφαλιστική ενημερότητα (άρθρο 80 παρ.2 του Ν.4412/2016)

δ. Εφόσον πρόκειται για νομικό πρόσωπο, αποδεικτικά έγγραφα νομιμοποίησης του νομικού προσώπου (άρθρο 93 του Ν.4412/2016)

ε. Ένα πιστοποιητικό ΓΕΜΗ για τη νόμιμη εκπροσώπηση για διασταύρωση των στοιχείων των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας.

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 22η Oκτωβρίου 2017, ώρα 15.00 (μ.μ). Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες.

Βραδιά Ερευνητή 2017 στην Κρήτη

✔️Η Βραδιά Ερευνητή διοργανώνεται και φέτος στην Κρήτη από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).


✔️Πρόκειται για μια πανευρωπαϊκή γιορτή για την έρευνα που πραγματοποιείται παράλληλα σε περισσότερες από 300 Ευρωπαϊκές πόλεις σε 36 χώρες.


▪️Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή της έρευνας στο ευρύ κοινό και η προσέλκυση νέων κυρίως ανθρώπων να δουν από κοντά τα τεχνολογικά επιτεύγματα και τις ερευνητικές δράσεις του ΙΤΕ και του ΕΛΚΕΘΕ.


?Φέτος, εκτός από την κύρια εκδήλωση της Βραδιάς Ερευνητή την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017.

?Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 • Published in Νέα

Eναρκτήριο Φόρουμ της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Καθαρή Ενέργεια για όλα τα Ευρωπαϊκά Νησιά” στα Χανιά.

Στο εναρκτήριο σήμερα Φόρουμ της πρωτοβουλίας «Καθαρή Ενέργεια για όλα τα Ευρωπαϊκά Νησιά» από τα #Χανιά ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης: “H Κρήτη να αποτελέσει πρότυπο αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης και καθαρής ενέργειας, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του νησιού, το περιβάλλον και τον πολιτισμό της”.

 • Published in Νέα

Eναρκτήριο Φόρουμ της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Καθαρή Ενέργεια για όλα τα Ευρωπαϊκά Νησιά” στα Χανιά.

Στο εναρκτήριο σήμερα Φόρουμ της πρωτοβουλίας «Καθαρή Ενέργεια για όλα τα Ευρωπαϊκά Νησιά» από τα #Χανιά ο Επίτροπος Miguel Arias Cañete: "Τα νησιά αποτελούν ιδανικές τοποθεσίες και είναι φυσικοί ηγέτες για την Ενεργειακή Μετάβαση" | "EU islands are in many ways ideally placed to become frontrunners of the #energy transition"

 • Published in Νέα

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την προσφορά coffee break για ανάγκες του Europe Direct.

           Ηράκλειο, 22/9/2017

         Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την προσφορά coffee break για ανάγκες του Europe Direct.

                                                            

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SIEuropeDirect 2013-2017, για τη λειτουργία του Κέντρου EuropeDirect.
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος EUROPEDIRECT 2017, κατηγορία Ε7α «Συμμετοχή σε εκδηλώσεις άλλων».
 6. Το γεγονός ότι στα πλαίσια της λειτουργίας του EuropeDirectείναι η στήριξη σημαντικών ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών.
 7. Τη σημασία των προγραμμάτων Pestalozzi για την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών σε θέματα που άπτονται του Συμβουλίου της Ευρώπης όπως η Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον κανόνα Δικαίου.

To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στα πλαίσια της λειτουργίας του στηρίζει και συμμετέχει σε σημαντικές πρωτοβουλίες ευρωπαϊκού περιεχομένου. Στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2017, στο Ηράκλειο και στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Pestalozzi ελληνική ομάδα εκπαιδευτικών σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Εθνική μονάδα Συντονισμού του Υπουργείου Παιδείας και το τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Παιδείας , διοργανώνει την 4η Εθνική Δράση Διάχυσης Προγραμμάτων Πεσταλότσι.

Τα προγράμματα Pestalozzi στοχεύουν στην επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών σε θέματα που άπτονται του Συμβουλίου της Ευρώπης όπως η Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον κανόνα Δικαίου. Στόχος της 4ης Διάχυσης είναι 100 και πλέον εκπαιδευτικοί από την Κρήτη, στο νοτιότερο τμήμα της Ευρώπης- να επιμορφωθούν στην αντιμετώπιση σύγχρονων φαινομένων όπως ο ρατσισμός, η ενδοσχολική βία, η ξενοφοβία, ο αποκλεισμός κοινωνικών ομάδων κ.α. Το Europe Direct για την επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης ενδιαφέρεται για την προσφορά buffet για τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετέχουν στο σεμινάριο.

Στο πλαίσιο εκτέλεσης του προγράμματος ο Ανάδοχος θα προσφέρει τα παρακάτω:

Coffee Break που να περιλαμβάνει καφέ, χυμούς, νερό, βουτήματα, κεικ, χορτοπιτάκια, μυζηθροπιτάκια και μίνι σάντουιτς για 120 άτομα

Η Απόφαση Ανάθεσης θα εκδοθεί από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης (Αναθέτουσα Αρχή) και τα είδη θα προσφερθούν για Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης- Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης (Κύριος του έργου).

Η παράδοση θα γίνει στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας, , 71202, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10:30.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός για την παραπάνω προμήθεια ανέρχεται σε 800,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και όλων των νόμιμων κρατήσεων. Η δαπάνη θα βαρύνει τις εγκεκριμένες πιστώσεις του προγράμματος Europe Direct και ειδικότερα την κατηγορία δαπάνης Ε7α «Συμμετοχή σε εκδηλώσεις άλλων».

Η πληρωμή του Αναδόχου θα γίνει μετά την οριστική παράδοση και παραλαβή του εξοπλισμού του έργου και μετά την έκδοση των σχετικών παραστατικών (τιμολόγια, δελτία αποστολής, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα κ.λπ.).

Απαραίτητα Δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν:

1. Τεχνική προσφορά ή φυλλάδια.

2. Οικονομική προσφορά όπου πρέπει να αναγράφονται τα ποσά προ και μετά Φ.Π.Α..

3. Προς απόδειξη της μη συνδρομής των λόγων αποκλεισμού από διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων των παρ.1 και 2 του άρθρου 73 του Ν.4412/2016, μαζί με την προσφορά σας απαιτείται να μας αποστείλετε τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α. Απόσπασμα ποινικού μητρώου. Η υποχρέωση αφορά ιδίως: αα) στις περιπτώσεις εταιρειών περιορισμένης ευθύνης (Ε.Π.Ε.) και προσωπικών εταιρειών (Ο.Ε. και Ε.Ε.), τους διαχειριστές, αβ) στις περιπτώσεις ανωνύμων εταιρειών (Α.Ε.), τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, καθώς και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

β. Φορολογική ενημερότητα

γ. Ασφαλιστική ενημερότητα (άρθρο 80 παρ.2 του Ν.4412/2016)

δ. Εφόσον πρόκειται για νομικό πρόσωπο, αποδεικτικά έγγραφα νομιμοποίησης του νομικού προσώπου (άρθρο 93 του Ν.4412/2016)

ε. Ένα πιστοποιητικό ΓΕΜΗ για τη νόμιμη εκπροσώπηση για διασταύρωση των στοιχείων των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας.

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 3η Οκτωβρίου 2017, ώρα 15.00 (μ.μ). Προσφορές που θα αποσταλούν πέραν της ημερομηνίας που αναφέρουμε δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

 

Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες.Στα Χανιά στις 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται το εναρκτήριο Φόρουμ της πρωτοβουλίας Καθαρή Ενέργεια για όλα τα Ευρωπαϊκά Νησιά.

Το εναρκτήριο Φόρουμ της πρωτοβουλίας Καθαρή Ενέργεια για όλα τα Ευρωπαϊκά Νησιά πραγματοποιείται στις 22 Σεπτεμβρίου στα Χανιά της Κρήτης.

Το Φόρουμ αποτελεί σημαντικό βήμα της πρωτοβουλίας «Καθαρή Ενέργεια για όλους τους Ευρωπαίους» καθώς και της υλοποίησης της Πολιτικής Δήλωσης σχετικά με την καθαρή ενέργεια για τα νησιά της ΕΕ την οποία υπέγραψε στη Βαλέτα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και 14 κράτη μέλη στις 18 Μαΐου 2017.

Σκοπός του Φόρουμ είναι η έναρξη της πρωτοβουλίας Καθαρή Ενέργεια για όλα τα Ευρωπαϊκά Νησιά, η οποία αποσκοπεί να επιταχύνει τη μετάβαση προς την καθαρή ενέργεια στα νησιά, εξασφαλίζοντας ασφαλή και οικονομικά προσιτή ενέργεια για τους πολίτες τους, καθώς και τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε τοπικό επίπεδο.

Το Φόρουμ θα προσφέρει επίσης μια πρώτη ευκαιρία, για τα νησιά της ΕΕ και τις υφιστάμενες πρωτοβουλίες της ΕΕ, για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και την ανάδειξη καινοτόμων έργων στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της έρευνας και της καινοτομίας, καθώς και της ενεργειακής απόδοσης.

Για σχετικά ερωτήματα, μπορείτε να αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση //ec.europa.eu/greece/events/Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

περισσότερα: https://ec.europa.eu/energy/en/events/clean-energy-all-european-islands-inaugural-forum

 

 • Published in Νέα

Γνωρίζετε ότι το Πευκοθυμαρόμελου Κρήτης είναι πλέον ... ΠΟΠ;

Γνωρίζετε ότι το Πευκοθυμαρόμελου Κρήτης είναι πλέον ... ΠΟΠ;!
Για την Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την αίτηση καταχώρισης του «Πευκοθυμαρόμελου Κρήτης» (Pefkothymaromelo Kritis) στο μητρώο των προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης (ΠΟΠ).
Πρόκειται για μείγμα φυσικού μελιού από θυμάρι και πεύκο που παράγεται στην Κρήτη.
Χάρη στην αφθονία αρωματικών φυτών όπως το θυμάρι, η Κρήτη παρουσιάζει μια από τις υψηλότερες πυκνότητες μελισσιών στον κόσμο, με 33 μελίσσια ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

περισσότερα:https://ec.europa.eu/greece/news/20171509_pop_pefkothymaromelo_el

 • Published in Νέα

Jean-Claude Juncker: "Ανάγκη να κερδίσουμε τις καρδιές και το μυαλό των Ευρωπαίων. Το μέλλον της Ευρώπης δεν πρέπει να υπαγορεύεται άνωθεν".

Jean-Claude Juncker: "Ανάγκη να κερδίσουμε τις καρδιές και το μυαλό των Ευρωπαίων. Το μέλλον της Ευρώπης δεν πρέπει να υπαγορεύεται άνωθεν".

 • Published in Νέα

Vision For The Future_


"Σε μερικά χρόνια από τώρα θα είμαστε περισσότερο απογοητευμένοι για όσα δεν κάναμε, παρά για όσα κάναμε Οπότε ας λύσουμε τους κάβους, ας σαλπάρουμε και ας επωφεληθούμε από τους ούριους ανέμους".
Jean-Claude Juncker​

#SOTEU #FutureofEurope #EuropeDirectCrete

video: https://www.instagram.com/p/BZCBukCnopA/?hl=el&taken-by=europe_direct_crete

 • Published in Νέα

Τα highlights της ολομέλειας #SOTEU στο ευρωκοινοβούλιο για το εμπόριο, την κυβερνοασφάλεια, τη δημοκρατία και το όραμά του για το μέλλον της Ευρώπης_(!)

"Οπότε ας λύσουμε τους κάβους, ας κάνουμε πανιά και ας επωφεληθούμε από τους ούριους ανέμους" Jean-Claude Juncker

Τα highlights της ολομέλειας #SOTEU στο ευρωκοινοβούλιο για το εμπόριο, την κυβερνοασφάλεια, τη δημοκρατία και το όραμά του για το μέλλον της Ευρώπης.

 

video: http://europa.eu/!cY96HK

 • Published in Νέα

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ | 2017

Μαζί σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα της Ευρώπης!

Σήμερα 13/9, στις 10:00 ώρα Ελλάδας, συντονιστείτε στη σελίδα μας στο @facebook και παρακολουθήστε τη μετάδοση της ομλίας του Προέδρου Jean-Claude #Juncker για τις προτεραιτότητες της @europeancommission και το μέλλον της Ευρώπης.

Η μετάδοση πραγματοποείται σε συνεργασία με @ephellas.

#SOTEU #FutureofEurope

 • Published in Νέα

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την ξενάγηση μαθητών.

           Ηράκλειο, 11/9/2017

         Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την ξενάγηση μαθητών.

                                                            

 

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SI2.726232/2016 ειδική συμφωνία επιχορήγησης για ενέργεια, δυνάμει της συμφωνίας πλαισίου EuropeDirect 2013-2017, για τη λειτουργία του Κέντρου EuropeDirect.
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος Europe Direct, κατηγορία Ε7α Συμμετοχή σε εκδηλώσεις άλλων.
 6. Την ανάγκη για την ξενάγηση ελλήνων και γερμανών μαθητών σε αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης .
 

 

            To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στα πλαίσια της λειτουργίας του συμμετέχει με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών και υποστηρίζει την υποδοχή 15 μαθητών από το γερμανικό σχολείο Wittelsbacher Gymnasium του Μονάχου. Πρόκειται για μαθητές που έχουν επιλέξει να διδαχθούν ως δεύτερη ξένη γλώσσα τα Αρχαία Ελληνικά και συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Η Ελλάδα τότε και σήμερα» καθώς και έλληνες μαθητές που διδάσκονται τα Γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα.

Το Europe Direct θέλοντας να συμβάλει στην προώθηση της πολυγλωσσίας, στην ενίσχυση της ελληνομάθειας και στην ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας των κρατών-μελών, υποστηρίζει τη δράση του Γυμνασίου Γαζίου και ενδιαφέρεται για την προσφορά ξεναγήσεων για τους παραπάνω μαθητές σε αρχαιολογικούς χώρους ως εξής:

 1. Κυριακή 1/10/2017 ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
 2. Δευτέρα 2/10/2017 ξενάγηση στο Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου, στην Κνωσό και στο Μουσείο Καζαντζάκη
 3. Τρίτη 3/10/2017 ξενάγηση στη Φαιστό και στη Γόρτυνα
 4. Τετάρτη 4/10/2017 ξενάγηση στο Αρκάδι, στο Μουσείο της Ελεύθερνας και στο Ρέθυμνο

συνολικού προϋπολογισμού 800 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα και ειδικότερα την κατηγορία δαπάνης «Ε7α Συμμετοχή σε εκδηλώσεις άλλων».

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 20η Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 15.00 (μ.μ). Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την προμήθεια ντοσιέ με σημειωματάριο για σεμινάρια

           Ηράκλειο, 4/9/2017

         Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την προμήθεια ντοσιέ με σημειωματάριο για σεμινάρια

                                                            

 

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SI2.748321/2016 ειδική συμφωνία επιδότησης για ενέργειες που οργανώνονται από τα κέντρα πληροφόρησης EuropeDirect(EDIC) για την επικοινωνία σημαντικών πρωτοβουλιών της ΕΕ υπέρ της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων, ιδίως του Επενδυτικού Σχεδίου, δυνάμει της συμφωνίας πλαισίου EuropeDirect 2013-2017, για τη λειτουργία του Κέντρου EuropeDirect
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος EDIC, κατηγορία 4. Άλλες Δαπάνες.
 6. Την ανάγκη για προμήθεια ντοσιέ με σημειωματάρια για να χρησιμοποιηθούν σε workshopπου θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης του Κέντρου.
 

 

 To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στα πλαίσια της λειτουργίας του ενδιαφέρεται για την προμήθεια ντοσιέ με σημειωματάρια για να χρησιμοποιηθούν σε workshop που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης για πρωτοβουλίες υπέρ της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων, ιδίως του Επενδυτικού Σχεδίου.

            Πιο συγκεκριμένα ενδιαφέρεται για την προμήθεια 120 Folders με πλαστική τσέπη, τα οποία θα περιέχουν σημειωματάρια και τα οποία θα διανεμηθούν σε συμμετέχοντες σε εκδήλωση του Κέντρου, συνολικού προϋπολογισμού 415 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα EDIC και ειδικότερα την κατηγορία δαπάνης 4. «Άλλες Δαπάνες».

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 14η Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 15.00 (μ.μ). Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την προμήθεια διαφημιστικών αντικειμένων (μπλουζάκια)

           Ηράκλειο, 3/8/2017

         Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την προμήθεια διαφημιστικών αντικειμένων (μπλουζάκια)

                                                            

 

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SI2.726232/2016 ειδική συμφωνία επιχορήγησης για ενέργεια, δυνάμει της συμφωνίας πλαισίου EuropeDirect 2013-2017, για τη λειτουργία του Κέντρου EuropeDirect.
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος Europe Direct, κατηγορία Ε5β Διαφημιστικό υλικό.
 6. Την ανάγκη για προμήθεια διαφημιστικών αντικειμένων με σκοπό την προβολή του προγράμματος.
 

 

 To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στα πλαίσια της λειτουργίας του ενδιαφέρεται για την προμήθεια διαφημιστικών αντικειμένων με στόχο την ολοκληρωμένη προβολή του στο ευρύ κοινό.

            Πιο συγκεκριμένα ενδιαφέρεται για την προμήθεια 45 t-shirts(φανελάκια), τα οποία θα διανεμηθούν σε συμμετέχοντες σε εκδηλώσεις του Κέντρου, συνολικού προϋπολογισμού 450 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα και ειδικότερα την κατηγορία δαπάνης «Ε5β Διαφημιστικό Υλικό».

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 14η Αυγούστου 2017, ώρα 15.00 (μ.μ). Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες. 

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για ηχητική και φωτιστική κάλυψη εκδήλωσης.

Ηράκλειο, 17/7/2017

         Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για ηχητική και φωτιστική κάλυψη εκδήλωσης.

                                                            

 

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SI2.726232/2016 ειδική συμφωνία επιχορήγησης για ενέργεια, δυνάμει της συμφωνίας πλαισίου EuropeDirect 2013-2017, για τη λειτουργία του Κέντρου EuropeDirect.
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος Europe Direct, κατηγορία Ε7β Διοργάνωση εκδηλώσεων για συγκεκριμένο κοινό.
 6. Τη συμμετοχή και υποστήριξη των δράσεων για παιδιά στις «Γιορτές Ρόκκας».
 

 

            To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στα πλαίσια της λειτουργίας του, θα υποστηρίξει τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν για τα παιδιά στα πλαίσια των Γιορτών Ρόκκας. Οι Γιορτές Ρόκκας που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο έχουν σα στόχο να φέρουν σε επαφή την τοπική κοινωνία απομακρυσμένων περιοχών του Ν. Χανίων με τον πολιτισμό. Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων πραγματοποιούνται μια σειρά δράσεις και για παιδιά στις οποίες κλήθηκε το Europe direct συμμετέχει. Πέρα από τη συμμετοχή και την ενημέρωση των παιδιών σε ευρωπαϊκά θέματα προτίθεται ακόμη να υποστηρίξει την προσφορά παιδικής θεατρικής παράστασης.

Για το λόγο αυτό το Europe Direct ενδιαφέρεται για την ηχητική και φωτιστική κάλυψη της θεατρικής παράστασης που θα προσφερθεί στα παιδιά με τίτλο: «Το δέντρο του Οιδίποδα». Πιο συγκεκριμένα ενδιαφέρεται για τα εξής:

Ηχητική κάλυψη

-4 ηχεία αυτοενισχυόμενα

- 5 πυκνωτικά

-3 ασύρματα μικρόφωνα

- 1 κονσόλα

- απαιτούμενες καλωδιώσεις

Φωτιστική κάλυψη

-          15 PC

-          5 μαχαίρια

-          7 PAR CP 62

-          1 κονσόλα για φώτα

-          4 dimmer

-          4 τρίποδα

-          3 multi

-          Απαραίτητα καλώδια

συνολικού προϋπολογισμού 950   ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα και ειδικότερα την κατηγορία δαπάνης «Ε7β Διοργάνωση εκδηλώσεων για συγκεκριμένο κοινό».

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 26 Ιουλίου 2017, ώρα 14.00 (μ.μ). Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες.

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης θα απονέμει την Παρασκευή 14 Ιουλίου στις 12:00 πμ στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης τα βραβεία των νικητριών του διαγωνισμού φωτογραφίας_(!)

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης θα απονέμει την Παρασκευή 14 Ιουλίου στις 12:00 πμ στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης τα βραβεία των νικητριών του διαγωνισμού φωτογραφίας, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια επικοινωνίας των πρωτοβουλιών της Ε.Ε. υπέρ της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων με θέμα:

«Η Ευρώπη στην Κρήτη - Γενέτειρα της Ευρώπης» | «Europe in Crete - The birthplace of Europe».


Οι νικήτριες θα λάβουν για έπαθλο μία φωτογραφική μηχανή η κάθε μία - όπως και η νικήτρια του βραβείου κοινού που θα λάβει ένα tablet.

Η απονομή θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω facebook live στη σελίδα του Europe Direct Crete _(!)

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης ανακοινώνει τα ονόματα του 1ου & 2ου Βραβείου διαγωνισμού φωτογραφίας_(!)

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, στα πλαίσια επικοινωνίας των πρωτοβουλιών της Ε.Ε. υπέρ της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων ? ? ? ? ? ⛲️ ? ?, έπειτα από την εξέταση των φωτογραφιών των συμμετεχόντων από οριζόμενη κριτική επιτροπή, ανακοινώνει ότι οι φωτογραφίες που θα λάβουν το 1ο & 2ο βραβείο είναι της Σπάρταλης Δήμητρας από το 1ο Δημοτικό Αγίου Νικολάου Λασιθίου (τάξη Β΄), τόπος λήψης φωτογραφίας: Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου και της Κόλλιας-Κλώντζας Ιωάννας από το 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου Λασιθίου (τάξη Α΄), τόπος λήψης φωτογραφίας: περιοχή Σταυρός, Άγιος Νικόλαος.

Οι νικήτριες ? θα λάβουν για έπαθλο ?μία φωτογραφική μηχανή ? η κάθε μία - όπως και η νικήτρια του βραβείου κοινού που θα λάβει ένα tablet? - σε οριζόμενη τελετή απονομής ?, η οποία θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα από το Europe Direct Crete.

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης θέλει να συγχαρεί και να ευχαριστήσει όλες και όλους του συμμετέχοντες του διαγωνισμού, στους οποίους και θα απονείμει ένα αναμνηστικό δώρο-έκπληξη ????

 

 • Published in Νέα

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την μεταφορά δύο πιάνων

           Ηράκλειο, 19/6/2017

         Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την μεταφορά δύο πιάνων.

                                                            

 

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SI2.750023/2017 ειδική συμφωνία επιχορήγησης για ενέργεια, δυνάμει της συμφωνίας πλαισίου EuropeDirect 2013-2017, για τη λειτουργία του Κέντρου EuropeDirect.
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος Europe Direct, κατηγορία Ε7α Συμμετοχή σε εκδηλώσεις άλλων.
 6. Την ανάγκη για τη μεταφορά δύο πιάνων από το Μουσικό Σχολείο στο πάρκο Παναγιωτάκη στην Επισκοπή για τις ανάγκες πραγματοποίησης του 4ου Aegean Arts του διεθνούς φεστιβάλ Μουσικής και Τέχνης που πραγματοποιείται 4-13 Ιουλίου 2017 .
 

 

 To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στα πλαίσια της λειτουργίας του υποστηρίζει και συμμετέχει στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Τέχνης 4th Aegean Arts Festival του οποίου απώτερος σκοπός είναι να αναδείξει τις ομορφιές της Κρήτης και να στείλει μηνύματα αγάπης, σεβασμού και ανθρωπιάς μέσα από τη μουσική και την τέχνη σε όλη την Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό το Europe direct ενδιαφέρεται για τη μεταφορά δύο πιάνων  από το Μουσικό Σχολείο στην Επισκοπή και συγκεκριμένα στο Πάρκο Παναγιωτάκη και την επιστροφή τους από το Πάρκο Παναγιωτάκη στο Μουσικό σχολείο την Πέμπτη 13/7/2017

συνολικού προϋπολογισμού 900 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα και ειδικότερα την κατηγορία δαπάνης «Ε7α Συμμετοχή σε εκδηλώσεις άλλων».

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 28η Ιουνίου 2017, ώρα 15.00 (μ.μ). Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες.
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την προμήθεια δύο φωτογραφικών μηχανών και μιας ηλεκτρονικής ταμπλέτας (tablet)

Ηράκλειο, 9/6/2017

         Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την προμήθεια δύο φωτογραφικών μηχανών και μιας ηλεκτρονικής ταμπλέτας (tablet).

                                                            

 

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SI2.726232/2016 ειδική συμφωνία επιχορήγησης για ενέργεια, δυνάμει της συμφωνίας πλαισίου EuropeDirect 2013-2017,  για την επιδότηση ενεργειών που οργανώνονται από τα Κέντρα Πληροφόρησης Europedirect (EDIC) για την επικοινωνία σημαντικών πρωτοβουλιών της ΕΕ υπέρ της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων, ιδίως του Επενδυτικού Σχεδίου.
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος EDIC, κατηγορία 4. Άλλες Δαπάνες.
 6. Την ανάγκη για την προμήθεια επάθλων για τους νικητές- μαθητές που συμμετείχαν στο μαθητικό διαγωνισμό φωτογραφίας "Η Ευρώπη στην Κρήτη- Γενέτειρα της Ευρώπης".
 

 

            To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στα πλαίσια ενεργειών για την επικοινωνία σημαντικών πρωτοβουλιών της ΕΕ υπερ της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων, ιδίως του Επενδυτικού Σχεδίου  διοργάνωσε μαθητικό διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα "Η Ευρώπη στην Κρήτη- Γενέτειρα της Ευρώπης"  . Ο σκοπός του διαγωνισμού φωτογραφίας έγκειται στην φωτογράφηση από τους μαθητές έργων που συγχρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Κρήτης, πχ σχολεία, μουσεία, δρόμοι κά (περιλαμβάνοντας στη φωτογραφία την ένδειξη της συγχρηματοδότησης π.χ. αναμνηστική πλάκα, πινακίδα, ώστε να ωθήσουν τους μαθητές στην περαιτέρω ενασχόληση τους με τα ιδεώδη της ΕΕ και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει υπέρ της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων στην Κρήτη.

Για το λόγο αυτό το Europe Direct ενδιαφέρεται για την προμήθεια επάθλων για τους μαθητές που κέρδισαν στον ανωτέρω διαγωνισμό και πιο συγκεκριμένα ενδιαφέρεται για

-2 φωτογραφικές μηχανές και 1 tablet

"Τεχνικά χαρακτηριστικά"

Γενικά

Ανάλυση Megapixel

   20,4 MP

Οπτικό Zoom

   50 x

Ψηφιακό Zoom

   200 x

Σταθεροποίηση Εικόνας

   Ναι

Ενσωματωμένο Flash

   Ναι

Οθόνη & Viewfinder

Viewfinder (Σκόπευτρο)

   Ναι

Μέγεθος Οθόνης

   3 "

Οθόνη Αφής

   Όχι

Αισθητήρας

Τύπος Αισθητήρα

   CMOS

Μέγεθος Αισθητήρα

   1/2.3"

Autofocus (AF)

   Ναι

Φακός

Διάφραγμα (Aperture - f/)

   2.8 - 6.3

Focal Length Range

   4.3 - 215 mm

Focal Length Range (35 mm equivalent)

   26 - 1300 mm

Focus Range

iAuto: AF (W: Approx. 1cm (0.03 ft.) to Infinity, T: Approx. 240cm (7.87 ft.) to Infinity) / Program Auto: AF (W: Approx. 1cm (0.03 ft.) to Infinity, T: Approx.240cm (7.87 ft.) to Infinity)

Εικόνα

Ανάλυση Εικόνων

5184 x 3888 pixels

Format Εικόνων

   JPEG

Video

Ανάλυση Video

   1920 x 1080 pixels

Συνδεσιμότητα & Αποθήκευση

Τύποι κάρτας μνήμης

Memory Stick Duo / Memory Stick PRO Duo / Memory Stick PRO Duo (high speed) / Memory Stick PRO HG Duo / Memory Stick Micro / Memory Stick Micro / Memory Stick XC-HG Duo, SD,SDHC,SDXC,microSD,microSDHC

Συνδέσεις

   HDMI, USB

Μπαταρία & Διαστάσεις

Πλάτος

   129,6 mm

Ύψος

   93,2 mm

Βάθος

   103,2 mm

Βάρος

   650 gr

tablet

Λειτουργικό Σύστημα: Android

Οθόνη - Φορητότητα: 7"

Επεξεργαστής: Quad-Core 1.50GHz

Αποθηκευτικός Χώρος: 4GB

Συνδεσιμότητα: WiFi & 4G

 

Συνολικού προϋπολογισμού 650  ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

 

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα και ειδικότερα την κατηγορία δαπάνης «Άλλες Δαπάνες».

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 18 Ιουνίου 2017, ώρα 15.00 (μ.μ). Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντε

Event of the Month για τον Απρίλιο επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Δράση “O ένας τον άλλο έχουμε | πάντα αυτό είχαμε”_(!)

Mία συνεργασία των EDICs του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, Europe Direct Informationszentrum Potsdam & Europe Direct Brandenburg an der Havel με την Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών μέσω της πραγματοποίησης workshops και role play games με μαθητές. Στόχος η ενημέρωσή τους σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής και την ευαισθητοποίησή τους σε ζητήματα υποδοχής προσφύγων.

 • Published in Νέα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνάντηση του Ελληνικού και Κυπριακού Δικτύου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct στα Ιωάννινα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην τρέχουσα κατάσταση και τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τον Αναπληρωτή Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Άρη Περουλάκη.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το ΕΣΠΑ 2014-2020, για την πρωτοβουλία Let's do it Greece, για ευκαιρίες μέσα από το Erasmus+ και για το Επενδυτικό Σχέδιο Jean-Claude Juncker #InvestEU.

 • Published in Νέα

H μαθήτρια Ρουμελιωτάκη Μαρία από το 2ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας είναι η νικήτρια του βραβείου κοινού_(!)

Η στιγμή έφθασε!!!

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, στα πλαίσια επικοινωνίας των πρωτοβουλιών της Ε.Ε. υπέρ της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων, ανακοινώνει ότι η φωτογραφία που έλαβε τις περισσότερες προτιμήσεις - Likes στο Facebook ανήκει στη μαθήτρια Ρουμελιωτάκη Μαρία από το 2ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας_(!)

Η οποία, είναι η Νικήτρια του βραβείου κοινού και θα παραλάβει ένα tablet _(!)

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης επιθυμεί να δώσει πολλά και θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους του συμμετέχοντες μαθήτριες και μαθητές της Α`θμιας & Β`θμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης, που έλαβαν μέρος στη διαδικασία επιλογής του βραβείου κοινού στον διαγωνισμό Φωτογραφίας_(!)

-Γιατί πέρα από κάθε βραβείο σημασία έχει η μοναδικότητα της εμπειρίας-

Τις επόμενες ημέρες Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης θα ανακοινώσει τα ονόματα των μαθητριών / μαθητών της Α`θμιας & Β`θμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης, οι φωτογραφίες των οποίων θα επιλεγούν από κριτική επιτροπή, με σκοπό να πάρουν τα δύο πρώτα βραβεία _(!)

Εκτός από τα τρία βραβεία  το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης εκτιμώντας τη προσπάθεια και τη συμμετοχή όλων των μαθητριών / μαθητών της Α`θμιας & Β`θμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης στον διαγωνισμό Φωτογραφίας θα απονείμει σε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτόν ένα δώρο έκπληξη _(!)

Μείνετε συντονισμένοι___(!)

 • Published in Νέα

Η στιγμή έφθασε!!! Κάνε κι εσύ Like στη φωτογραφία της προτίμησής σου_(!)

Αύριο, 9 Μαΐου, “Ημέρα της Ευρώπης” θα πραγματοποιηθεί ανάρτηση στη σελίδα Facebook του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης των Φωτογραφιών των μαθητριών-μαθητών της Α`θμιας & Β`θμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης, που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό Φωτογραφίας  που πραγματοποίησε το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, στα πλαίσια επικοινωνίας των πρωτοβουλιών της Ε.Ε.  υπέρ της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων

Θυμηθείτε: Η φωτογραφία με τις περισσότερες προτιμήσεις - Likes στο Facebook θα λάβει το τρίτο βραβείο (βραβείο κοινού) και η νικήτρια ή ο νικητής θα πάρει δώρο ένα tablet _(!)

Προσοχή: Για τον υπολογισμό των προτιμήσεων – Likes  Θα καταμετρηθούν αυτές που έχει λάβει η κάθε φωτογραφία μέχρι και τις 16 Μαΐου_(!)

Σε περίπτωση που κάποιος συμμετέχοντας μας εχει αποστείλει φωτογραφία και δεν την βλέπει αναρτημένη παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μας στο email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 • Published in Νέα

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την προμήθεια αφισών, φυλλαδίων και μπάνερ.

           Ηράκλειο, 8/5/2017

         Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την προμήθεια αφισών, φυλλαδίων και μπάνερ.

                                                            

 

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SI2.726232/2016 ειδική συμφωνία επιχορήγησης για ενέργεια, δυνάμει της συμφωνίας πλαισίου EuropeDirect 2013-2017, για τη λειτουργία του Κέντρου EuropeDirect.
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος Europe Direct, κατηγορία Ε7γ Διοργάνωση εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό.
 6. Τη συμμετοχή και υποστήριξη του TrèsCourt
 

 

            To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στα πλαίσια της λειτουργίας του, θα υποστηρίξει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Très Court. Κάθε Ιούνιο, το TrèsCourt φωτίζει τις οθόνες περισσοτέρων από  80 πόλεων σε 28 χώρες, ταυτόχρονα.Για την 19η έκδοση που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 18 Ιουνίου του 2017( αλλά και για τα επόμενα χρόνια) , το TrèsCourt θα διοργανωθεί σε τέσσεριςελληνικές πόλεις: τα Χανιά, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο. To TrèsCourt αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ πολύ μικρού μήκους. Μέσα από τη συνεργασία αυτή θα εκπροσωπηθεί το γαλλικό φεστιβάλ πολύ μικρού μήκους και όλοι οι πολίτες της Κρήτης θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το γαλλικό κινηματογράφο»

Για το λόγο αυτό το Europe Direct ενδιαφέρεται για την προμήθεια φυλλαδίων, αφισών και μπάνερ. Πιο συγκεκριμένα ενδιαφέρεται τα εξής:

-2000 μονόφυλλα Α4 για να χρησιμοποιηθούν ως ψηφοδέλτια

- 500 αφίσες Α3

-7 μπάνερ, 77,5X3,50 m προβολής

συνολικού προϋπολογισμού 1200   ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα και ειδικότερα την κατηγορία δαπάνης «Ε7α Συμμετοχή σε εκδηλώσεις άλλων».

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 18 Μαίου 2017, ώρα 15.00 (μ.μ). Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες. 

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για παραγωγή δύο εκπαιδευτικών ταινιών.

           Ηράκλειο, 28/4/2017

         Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για παραγωγή δύο εκπαιδευτικών ταινιών.

                                                            

 

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SI2.726232/2016 ειδική συμφωνία επιχορήγησης για ενέργεια, δυνάμει της συμφωνίας πλαισίου EuropeDirect 2013-2017, για τη λειτουργία του Κέντρου EuropeDirect.
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος Europe Direct, κατηγορία Ε5γ «Οπτικοακουστικό και άλλο ηλεκτρονικό υλικό».
 6. Την ανάγκη προβολής των δράσεων για του EuropeDirect.
 7. Την συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και την πραγματοποίηση δράσεων από κοινού.
 

 

 To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στα πλαίσια της λειτουργίας του, πραγματοποιεί δράσεις με την εκπαιδευτική κοινότητα. Οι δράσεις αυτές καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των ετήσιων δράσεων του Europe direct και είναι σημαντικό να προβάλλονται αλλά και να χρησιμοποιούνται ως καλές πρακτικές από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς αλλά και από άλλους φορείς.

Για το λόγο αυτό το Europe Direct ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει δύο μικρές ταινίες διάρκειας 10-15 λεπτών η καθεμία, η οποίες θα αποτυπώνουν τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της συνεργασίας του Europe direct με το δίκτυο teachers4europe καθώς και τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σαν αποτέλεσμα της συνεργασίας με τα Europe direct Potsdam και Brandenburg και την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κρήτης. Ο προϋπολογισμός για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου ανέρχεται στα 1000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα και ειδικότερα την κατηγορία δαπάνης «Ε5γ Οπτικοακουστικό και άλλο ηλεκτρονικό υλικό».

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 8 Μαΐου 2017, ώρα 15.00 (μ.μ). Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες. 

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την προμήθεια σημαιών

           Ηράκλειο, 21/4/2017

         Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την προμήθεια σημαιών.

                                                            

 

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SI2.750023/2017 ειδική συμφωνία επιχορήγησης για ενέργεια, δυνάμει της συμφωνίας πλαισίου EuropeDirect 2013-2017, για τη λειτουργία του Κέντρου EuropeDirect.
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος Europe Direct, κατηγορία Ε7γ Διοργάνωση εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό.
 6. Το γεγονός ότι το 2017 το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕRASMUSκλείνει τα 30 χρόνια.
 7. Την πραγματοποίηση για 7η χρονιά στο Ηράκλειο του flagparadeτων φοιτητών Erasmus.
 

 

 To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στα πλαίσια της λειτουργίας του συμμετέχει κάθε χρόνο στην παρέλαση με σημαίες - flag parade που πραγματοποιούν οι φοιτητές Erasmus που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω του Δικτύου φοιτητών Erasmus (ΕSN) . Το The Crete Trip είναι το National Event του ESN Greece και πραγματοποιείται κάθε χρόνο το μήνα Μάιο από το 2011. Φέτος θα πραγματοποιηθεί 11- 14 Μαΐου. Πρόκειται για ένα τετραήμερο ταξίδι γεμάτο δραστηριότητες κατά το οποίο δίνεται η ευκαιρία στους φοιτητές του εξωτερικού να γνωρίσουν τον πολιτισμό της Κρήτης.

Το καθιερωμένο Flag parade που γίνεται κάθε χρόνο ξεκινάει από την κεντρική πλατεία του Ηρακλείου, και κατευθύνεται στην πλατεία λιονταριών και στην συνέχεια ακολουθεί τον πεζόδρομο προς το λιμάνι. Κατά την διάρκεια του Flag parade οι φοιτητές θα κρατάνε σημαίες από τις χώρες τους, θα είναι βαμμένοι σε έντονα και ζωηρά χρώματα που θα δίνουν μια διαπολιτισμική διάθεση και θα έχουν μαζί τους σφυρίχτρες, κόρνες και άλλα gadget που θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στον κόσμο του Ηρακλείου. Της πορείας θα προπορεύονται πανό και διάφορα banners με μηνύματα σχετικά με τα 30 χρόνια Erasmus κ.α. Το Europe Direct συνδιοργανώνει την παρέλαση αυτή και για το σκοπό αυτό ενδιαφέρεται για την προμήθεια των απαιτούμενων σημαιών και συγκεκριμένα ενδιαφέρεται για:

1 μεγάλη σημαία που θα περιλαμβάνει τις σημαίες όλων των χωρών σε διαστάσεις: 800Χ600εκ.

2 σημαίες επετειακές για τα 30 χρόνια Erasmus σε διαστάσεις 200Χ300εκ

1 σημαία με το λογότυπο της Περιφέρειας Κρήτης σε διαστάσεις 200Χ300εκ

1 σημαία με το λογότυπο του the Crete trip σε διαστάσεις 200Χ300εκ

3 σημαίες της ΕΕ σε διαστάσεις 200Χ300εκ

1 ελληνική σημαία σε διαστάσεις 200Χ300εκ

συνολικού προϋπολογισμού 1000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα και ειδικότερα την κατηγορία δαπάνης «Ε7γ Διοργάνωση εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό».

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 1η Μαΐου 2017, ώρα 15.00 (μ.μ). Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την προμήθεια διαφημιστικών αντικειμένων (usb)

           Ηράκλειο, 21/4/2017

         Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την προμήθεια διαφημιστικών αντικειμένων (usb)

                                                            

 

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SI2. 750023/2017 ειδική συμφωνία επιχορήγησης για ενέργεια, δυνάμει της συμφωνίας πλαισίου EuropeDirect 2013-2017, για τη λειτουργία του Κέντρου EuropeDirect.
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος Europe Direct, κατηγορία Ε5β Διαφημιστικό υλικό.
 6. Την ανάγκη για προμήθεια διαφημιστικών αντικειμένων με σκοπό την προβολή του προγράμματος.
 

 

 To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στα πλαίσια της λειτουργίας του ενδιαφέρεται για την προμήθεια διαφημιστικών αντικειμένων με στόχο την ολοκληρωμένη προβολή του στο ευρύ κοινό.

            Πιο συγκεκριμένα ενδιαφέρεται για την προμήθεια 140 συσκευών αποθήκευσης ηλεκτρονικού υλικού(usb), χωρητικότητας 1G, τα οποία θα διανεμηθούν σε συμμετέχοντες σε εκδηλώσεις του Κέντρου και θα περιέχουν χρήσιμο ενημερωτικό υλικό και πληροφορίες για το Europe direct, συνολικού προϋπολογισμού 800 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα και ειδικότερα την κατηγορία δαπάνης «Ε5β Διαφημιστικό Υλικό».

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 2η Μαίου 2017, ώρα 15.00 (μ.μ). Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες. 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αποστολή οικονομικής προσφοράς για τη διενέργεια Προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τίτλο: «Europa.S.Teens» για μαθητές Σχολείων Δ/θμιας Εκπ/σης της Κρήτης

Ηράκλειο, 21/4/2017

         Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αποστολή οικονομικής προσφοράς για τη διενέργεια Προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τίτλο: «Europa.S.Teens» για μαθητές Σχολείων Δ/θμιας Εκπ/σης της Κρήτης.

                                                            

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SIEuropeDirect 2013-2017, για τη λειτουργία του Κέντρου EuropeDirect.
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος Europe Direct, κατηγορία Ε7β Διοργάνωση εκδηλώσεων για συγκεκριμένο κοινό.
 6. Toγεγονός ότι 5-7 Μαΐου πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο προσομοίωση του Ευρωκοινοβουλίου για μαθητές με θέμα : «Σύγχρονες Δεξιότητες για την εκπαίδευση, την απασχόληση και τη νεανική επιχειρηματικότητα».
 7. Την συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και την πραγματοποίηση δράσεων από κοινού για την ενημέρωση των μαθητών για τα προγράμματα της ΕΕ που βοηθούν στη βελτίωση των δεξιοτήτων τους, τον τρόπο λειτουργίας των θεσμικών οργάνων και την ανταλλαγή απόψεων.

To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στα πλαίσια της λειτουργίας του, συνεργάζεται με εκπαιδευτικούς στην πραγματοποίηση δράσεων με μαθητές προκειμένου να αποκτήσουν την ικανότητα του ενεργού πολίτη. Προτίθεται, λοιπόν, να συμμετάσχει στην προσομοίωση του ευρωκοινοβουλίου που πρόκειται να διεξαχθεί στο Ρέθυμνο με θέμα: «Σύγχρονες Δεξιότητες για την εκπαίδευση, την απασχόληση και τη νεανική επιχειρηματικότητα» με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα και του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα στις 5-7 Μαΐου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Στόχος είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, τις ευρωπαϊκές πολιτικές και την εμβάθυνση των συμμετεχόντων μαθητών στην επιχειρηματολογία, αναδεικνύοντας τις δικές τους ιδέες και δεξιότητες κατά τη διάρκεια αυτού. Παράλληλα, αποσκοπούμε στην εμπλοκή των νέων σε διαδικασίες κατανόησης της λειτουργίας των Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων και του τρόπου λήψης των αποφάσεων, καθώς είναι αυτοί που μπορούν να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές της Ευρώπης του σήμερα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το Europe Direct ενδιαφέρεται να καλύψει τη συμμετοχή των 60 μαθητών που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην παραπάνω δράση. Ο προϋπολογισμός για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου ανέρχεται στα 1500 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα και ειδικότερα την κατηγορία δαπάνης «Ε7β Διοργάνωση εκδηλώσεων για συγκεκριμένο κοινό».

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 2 Μαΐου 2017, ώρα 12.00 (μ.μ). Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες. 

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης αρωγός της Αδελφοποίησης του Βαυαρικού σχολείου Albertus-Magnus Gymnasium της πόλης Regensburg με το 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των μαθητών από το Βαυαρικό σχολείο Albertus-Magnus Gymnasium της πόλης Regensburg, στην Κρήτη, στο πλαίσιο Αδελφοποίησης με το 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Ηρακλείου. Οι επισκέπτες, μαζί με την ομάδα των Ελλήνων μαθητών και των καθηγητριών τους, παρακολούθησαν μάθημα Φυσικής ενώ εξερεύνησαν διαδραστικά το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου καθώς και το Παλάτι της Κνωσού.

Οι Γερμανοί μαθητές περιηγήθηκαν στο Βενετσιάνικο Ηράκλειο με τη χρήση tablets, επισκέφθηκαν την Βασιλική του Αγ. Μάρκου, τη Λότζια καθώς επίσης και την έκθεση και τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη. Περπάτησαν κατά μήκος των Τειχών του Ηρακλείου και γνώρισαν την ιστορία του Χάνδακα με κορύφωση την επίσκεψη στο κάστρο του Κούλε.

Επίσης, πήραν γεύση από την Κρητική κουλτούρα, κουζίνα, μουσική και χορό συμμετέχοντας με ενθουσιασμό στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στο σχολείο ενώ όλοι ανυπομονούν για την επίσκεψη της ελληνικής ομάδας στο Regensburg, όπου και θα γίνει η ολοκλήρωση της αδελφοποίησης.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την προσφορά buffet και καρεκλών για εκδήλωση.

Ηράκλειο, 13/4/2017

         Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την προσφορά buffet και καρεκλών για εκδήλωση.

                                                            

 

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SI2.748321/2016 ειδική συμφωνία επιχορήγησης για ενέργεια, δυνάμει της συμφωνίας πλαισίου EuropeDirect 2013-2017, για την επιδότηση ενεργειών που οργανώνονται από τα Κέντρα Πληροφόρησης Europedirect (EDIC) για την επικοινωνία σημαντικών πρωτοβουλιών της ΕΕ υπέρ της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων, ιδίως του Επενδυτικού Σχεδίου.
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος EDIC, κατηγορία «Άλλες δαπάνες».
 6. Την ανάγκη για την πραγματοποίηση ειδικών εκδηλώσεων για τη συγκεκριμένη ενέργεια υπέρ της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων όπως περιγράφεται στην ειδική συμφωνία επιχορήγησης.
 

 

 To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, έχει επιδοτηθεί για ενέργειες με στόχο την επικοινωνία σημαντικών πρωτοβουλιών της ΕΕ υπέρ της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων, ιδίως του Επενδυτικού Σχεδίου. Στα πλαίσια διοργάνωσης δράσεων που σχετίζονται με αυτή την ενέργεια πρόκειται να διοργανώσει Open Coffee στο Ηράκλειο, όπου θα συναντηθούν άνθρωποι που θέλουν να δημιουργήσουν και επιθυμούν να ασχοληθούν με το επιχειρείν για να ενημερωθούν, να πραγματοποιήσουν γνωριμίες και να ανταλλάξουν ιδέες. Η δράση αυτή που έχει στόχο να προάγει την επιχειρηματικότητα και τις καινοτόμες ιδέες θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο στο χώρο του po-meeting. Στις 30 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση γνωριμίας ενώ στις 6 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση, η οποία θα περιλαμβάνει ομιλίες από νέους ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους. Το Europe Direct για την επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης ενδιαφέρεται για την προσφορά buffet και ενοικίαση καρεκλών ως εξής:

 1. Buffet που να περιλαμβάνει fingerfood για 70 άτομα και
 2. Ενοικίαση καρεκλών για 100 άτομα

συνολικού προϋπολογισμού 1200 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα EDIC και ειδικότερα την κατηγορία δαπάνης «Άλλες Δαπάνες».

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 23η Απριλίου 2017, ώρα 15.00 (μ.μ). Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες.Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την προμήθεια αφισών, φυλλαδίων, μπάνερ και βεβαιώσεων συμμετοχής.

Ηράκλειο, 7/4/2017

         Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την προμήθεια αφισών, φυλλαδίων, μπάνερ και βεβαιώσεων συμμετοχής.

                                                            

 

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SI2.726232/2016 ειδική συμφωνία επιχορήγησης για ενέργεια, δυνάμει της συμφωνίας πλαισίου EuropeDirect 2013-2017, για τη λειτουργία του Κέντρου EuropeDirect.
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος Europe Direct, κατηγορία Ε7α Συμμετοχή σε εκδηλώσεις άλλων.
 6. Την ανάγκη για διοργάνωση εκδηλώσεων από το EuropeDirectσχετικά με καίρια θέματα που αφορούν τομείς πρώτης προτεραιότητας για την ΕΕ.
 7. Τη συμμετοχή και υποστήριξη για ακόμη μία χρονιά του μαθητικού φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας.
 

 

 To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στα πλαίσια της λειτουργίας του, θα υποστηρίξει και φέτος το μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας. Πρόκειται για μια εκπαιδευτική εκδήλωση, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Το Φεστιβάλ θα είναι ανοικτό στην κοινωνία και θα δώσει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία, δίνοντας έτσι ώθηση να αποκτήσει πρακτική εφαρμογή μία εκ των βασικών προτεραιοτήτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως είναι η Digital_Agenda. Θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου στον Άγιο Νικόλαο στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου ΤΕΙ Κρήτης και στο Ηράκλειο, στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου στις 27-28 και 29 Απριλίου.

Για το λόγο αυτό το Europe Direct ενδιαφέρεται για την προμήθεια φυλλαδίων, βεβαιώσεων συμμετοχής, αφισών και μπάνερ. Πιο συγκεκριμένα ενδιαφέρεται τα εξής:

-10000 φυλλάδια 2 όψεων, 4χρωμη εκτύπωση

-500 βεβαιώσεις συμμετοχής σε χαρτόνι και 4χρωμη εκτύπωση.

-2500 αφίσες σε γυαλιστερό χαρτί, διαστάσεις: 50Χ70, 4χρωμη εκτύπωση

-2 μπάνερ, 4χρωμη εκτύπωση

συνολικού προϋπολογισμού 1800   ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα και ειδικότερα την κατηγορία δαπάνης «Ε7α Συμμετοχή σε εκδηλώσεις άλλων».

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 17 Απριλίου 2017, ώρα 15.00 (μ.μ). Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για πραγματοποίηση εκπαίδευσης στη χρήση οπτικοακουστικών μέσων σε εκπαιδευτικούς.

Ηράκλειο, 17/3/2017

         Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για πραγματοποίηση εκπαίδευσης στη χρήση οπτικοακουστικών μέσων σε εκπαιδευτικούς.

                                                           
 

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SI2.726232/2016 ειδική συμφωνία επιχορήγησης για ενέργεια, δυνάμει της συμφωνίας πλαισίου EuropeDirect 2013-2017, για τη λειτουργία του Κέντρου EuropeDirect.
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος Europe Direct, κατηγορία Ε7β Διοργάνωση εκδηλώσεων για συγκεκριμένο κοινό.
 6. Την ανάγκη διοργάνωση δράσεων για προώθηση της ψηφιακής ατζέντας.
 7. Την συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και την πραγματοποίηση δράσεων από κοινού.
 

 

 To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στα πλαίσια της λειτουργίας του, πραγματοποιεί για Τρίτη συνεχή χρονιά το φεστιβάλ μαθητικών ταινιών. Στο πλαίσιο αυτού του φεστιβάλ έχει θέσει σα στόχο την προώθηση και βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων ως απαραίτητη προϋπόθεση διάδοσης και πραγματοποίησης του περιεχομένου της Digital Agenda, μιας εκ των κορυφαίων προτεραιοτήτων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, εκπαιδευτικοί από σχολεία του Ηρακλείου στα πλαίσια του φεστιβάλ, θα εκπαιδευτούν στη χρήση μορφών οπτικοακουστικής έκφρασης στη μαθησιακή διαδικασία. Σκοπός της συγκεκριμένης δράσεως είναι να εξασκηθούν στην αντίληψη και στις δεξιότητες στην αφήγηση με εικόνες και ήχου.

Για το λόγο αυτό το Europe Direct ενδιαφέρεται για σκηνοθέτη με γνώσεις στη διδασκαλία βίντεο και τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων. Ο προϋπολογισμός για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου ανέρχεται στα 500 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα και ειδικότερα την κατηγορία δαπάνης «Ε7β Διοργάνωση εκδηλώσεων για συγκεκριμένο κοινό».

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 27 Μαρτίου 2017, ώρα 15.00 (μ.μ). Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες. 

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την κάλυψη διαμονής 5 ατόμων σε Ηράκλειο και Χανιά.

           Ηράκλειο, 13/3/2017

         Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την κάλυψη διαμονής 5 ατόμων σε Ηράκλειο και Χανιά.

                                                            

 

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SI2.726232/2016 ειδική συμφωνία επιχορήγησης για ενέργεια, δυνάμει της συμφωνίας πλαισίου EuropeDirect 2013-2017, για τη λειτουργία του Κέντρου EuropeDirect.
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος Europe Direct, κατηγορία Ε7β Διοργάνωση εκδηλώσεων για συγκεκριμένο κοινό.
 6. Την ανάγκη για διοργάνωση εκδηλώσεων από το EuropeDirectσχετικά με καίρια θέματα που αφορούν τομείς πρώτης προτεραιότητας για την ΕΕ.
 7. Την ανάγκη για συνεργασία με τη συνδιοργάνωση δράσεων από κοινού με άλλα μέλη του δικτύου.
 

 

 To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στα πλαίσια της λειτουργίας του, θα προχωρήσει στη πραγμάτωση δράσεως συνεργασίας με τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του Postdam και Brandenburg αντίστοιχα , με στόχο την δημιουργική ανάδειξη του μεταναστευτικού ζητήματος.

Συγκεκριμένα θα προσκληθούν συνάδελφοι από τα Europe Direct Potsdam και Brandenburg προκειμένου να αναδείξουν τη βιωματική διάσταση ενός κρίσιμου ζητήματος που σχετίζεται με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που αποτελεί μία εκ των σημαντικότερων προτεραιοτήτων στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Χαρακτηρίζεται, δε, από διατομεακή λογικότητα, η οποία απαιτεί την εμπλοκή διαφόρων τομέων πολιτικής και τη συμμετοχή διαφόρων φορέων, τόσο εντός όσο και εκτός της ΕΕ.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσεως συνεργασίας θα αποτελέσει η ανταλλαγή καλών πρακτικών, η αποτύπωση ιδεών, η ενημέρωση, η δυνατότητα δημιουργίας και ανταλλαγής μηνυμάτων των μελών του δικτύου με την τοπική κοινωνία και κυρίως την εκπαιδευτική κοινότητα.

Για το λόγο αυτό το Europe Direct ενδιαφέρεται για την κάλυψη της διαμονής πέντε προσκεκλημένων προκειμένου να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνει στις 4, 5 και 6 Απριλίου. Πιο συγκεκριμένα ενδιαφέρεται για 3 διανυκτερεύσεις στο Ηράκλειο και 1 στα Χανιά ως εξής:

1 α. 3 διανυκτερεύσεις για πέντε άτομα σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου για το τριήμερο 3, 4 και 5 Απριλίου σε μονόκλινα δωμάτια με πρωινό και διατροφή για τις 4  Απριλίου  (μεσημεριανό και βραδινό) και βραδινό για τις 5 Απριλίου

1.β. Ενοικίαση μιας αίθουσας χωρητικότητας 15-20 ατόμων για 2 ώρες στις 4 Απριλίου  προϋπολογισμού 1200ευρώ και

2. 1 διανυκτέρευση στα Χανιά σε μονόκλινα δωμάτια με πρωινό προϋπολογισμού 400 ευρώ.

συνολικού προϋπολογισμού 1800   ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα και ειδικότερα την κατηγορία δαπάνης «Ε7β Διοργάνωση εκδηλώσεων για συγκεκριμένο κοινό».

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη 23 Μαρτίου 2017, ώρα 15.00 (μ.μ). Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες. 

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την μετακίνηση μαθητών.

Ηράκλειο, 13/3/2017

         Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Europe Direct για την μετακίνηση μαθητών.

                                                            

 

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SI2.726232/2016 ειδική συμφωνία επιχορήγησης για ενέργεια, δυνάμει της συμφωνίας πλαισίου EuropeDirect 2013-2017, για τη λειτουργία του Κέντρου EuropeDirect.
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος Europe Direct, κατηγορία Ε7α Συμμετοχή σε εκδηλώσεις άλλων.
 6. Την ανάγκη για τη μεταφορά ελλήνων και γερμανών μαθητών σε αρχαιολογικούς χώρους του Ν. Λασιθίου .
 

 

 To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct, στα πλαίσια της λειτουργίας του συμμετέχει στην υποδοχή μαθητών από το γερμανικό σχολείο Magnus-Albertus Gymnasium της πόλης Regensburg Γερμανίας, το οποίο αδελφοποιήθηκε με το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου. Στο σχολείο αυτό διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών για τον ελληνικό πολιτισμό. Το Europe Direct θέλοντας να συμβάλει στην προώθηση της πολυγλωσσίας, στην ενίσχυση της ελληνομάθειας και στην ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας των κρατών-μελών, υποστηρίζει τη δράση του 1ου Γυμνασίου και ενδιαφέρεται για τη μεταφορά των παραπάνω μαθητών σε αρχαιολογικούς χώρους του Ν. Λασιθίου ως εξής:

 1. Παρασκευή 31/3/2017 μεταφορά από Ηράκλειο στην Ελούντα προκειμένου να επισκεφτούν τη Σπιναλόγκα με επιστροφή &