• +30 2810 336330
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Κυριακή, 07 Μαϊος 2023 14:12

Στ Αρναουτάκης: Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια καλύτερη, δικαιότερη και δυνατότερη Ευρώπη. Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση “Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.» στο Δήμο Γόρτυνας. Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Για το όραμα μιας καλύτερης, δικαιότερης και δυνατότερης Ευρώπης με ένα διακριτό και θετικό ρόλο στα παγκόσμια πράγματα, μίλησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην εκδήλωση για τη γιορτή της Ευρώπης που οργάνωσε σήμερα το Γενικό Λύκειο Αγίας Βαρβάρας στο πλαίσιο του προγράμματος “Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.”

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γόρτυνας στους Αγίους Δέκα υπό την αιγίδα του δήμου Γόρτυνας και με την υποστήριξη του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης με αφορμή την εορτή της Ευρώπης την 9η Μαΐου αναφέρθηκε στην ομιλία του για την σημαντικότητα ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το παρόν και το μέλλον της ενώ μετέφερε και εμπειρίες που είχε στη θητεία του ως Ευρωβουλευτής. Τον κ Αρναουτάκη καλωσόρισαν μαθητές του προγράμματος εκπρόσωποι του Δήμου και οι εκπαιδευτικοί Γωγώ Καμπουράκη συντονίστρια της ομάδας  EPAS του ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας, η Διευθύντρια του ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας Χαρούλα Κουτεντάκη και η πρόεδρος της Β’ επιτροπής Παιδείας του Δήμου Γόρτυνας, Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, συγχαίρουμε τους εκπαιδευτικούς του Γενικού Λυκείου Αγίας Βαρβάρας και όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, τονίζοντας πως την 9η Μαΐου γιορτάζουμε την κοινή ευρωπαϊκή μας μοίρα».Παραλληλα ο κ Αρναουτάκης, επισήμανε:

«Το όραμα υπάρχει: η Ευρώπη ως πραγματική ένωση των πολιτών και πολιτισμών κάτω από μία σκέπη. Η Ευρώπη ως ουσιαστική πολιτική ένωση με έναν διακριτό και θετικό ρόλο στα παγκόσμια πράγματα, εξακολουθεί να είναι το όραμα που μας κινητοποιεί. Γι’ αυτήν την καλύτερη, δικαιότερη και δυνατότερη Ευρώπη, ο αγώνας συνεχίζεται».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν διαδικτυακά  ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Πέτρος Βαρελίδης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, και ο Υπεύθυνος Υλοποίησης του Προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωκοινοβουλίου» από το Γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής, Εμμανουέλα Δούση, καθηγήτρια ΕΚΠΑ, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης Νικος Μωραϊτάκης, ο ερευνητής Νίκος Καλυβίτης, από το Εργαστήριο Περ/κών Χημικών διεργασιών από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Read 1021 times

european union flag 400 clr 4948Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση