• +30 2810 336330
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 11:55

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αποστολή οικονομικής προσφοράς,

29 Αυγούστου 2022

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αποστολή οικονομικής προσφοράς για:

 • τη διενέργεια διαδικτυακής Προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη συμμετοχή 40 μαθητών Α’ και Β’ Λυκείου, από σχολεία των Δήμων που εντάσσονται στην Περιφέρεια Κρήτης, με τίτλο: «Στο δρόμο για μια βιώσιμη αλιεία: αξιοποίηση πρωτοβουλιών πολιτών»  και
 • τη παροχή Διαδικτυακού σεμιναριακού κύκλου εκπαίδευσης 10 Μαθημάτων για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ για τη Σχολική Εκπαίδευση για 15 εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης συνολικής διάρκειας 1 μήνα με τη χρήση διαδικτυακής πλατφόρμας ασύγχρονης μάθησης.

 

 

Έχοντας υπόψη:

 1. Έχοντας υπόψη:
 2. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 4. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής  Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 5. Η αριθμ. COMM/ATH/ED/FPA/2021-2025/FPA 06 – ED Crete, Έργο 101034516 ειδική συμφωνία πλαίσιο επιχορήγησης για τη λειτουργία του EUROPE DIRECT REGION OF CRETE.
 6. Τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του προγράμματος Europe Direct.
 7. Την ανάγκη για διοργάνωση εκδηλώσεων από το Europe Direct σχετικά με την προώθηση των προτεραιοτήτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2019-2024.

 

To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης-Europe Direct Region of Crete, στα πλαίσια της λειτουργίας και της συνεργασίας του με την εκπαιδευτική κοινότητα και την πραγματοποίηση δράσεων από κοινού για την ενημέρωση των μαθητών για τις προτεραιότητες της ΕΕ που βοηθούν στη βελτίωση των δεξιοτήτων τους, τον τρόπο λειτουργίας των θεσμικών οργάνων και την ανταλλαγή απόψεων και συνάμα της χρησιμότητας απόκτησης της εκπαιδευτικής κοινότητας των δεξιοτήτων για την κατάθεση προτάσεων χρηματοδότησης για το πρόγραμμα Erasmus+ για τη Σχολική Εκπαίδευση προτίθεται:

 

 1. Της διενέργειας διαδικτυακής Προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη συμμετοχή 40 μαθητών Α’ & Β’ Λυκείου, από σχολεία των Δήμων που εντάσσονται στην Περιφέρεια Κρήτης την ημερομηνία 3 και 4 Δεκεμβρίου 2022 και
 1. Της παροχής Διαδικτυακού σεμιναριακού κύκλου εκπαίδευσης 10 Μαθημάτων για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ για τη Σχολική Εκπαίδευση για 15 εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης συνολικής διάρκειας 1 μήνα με τη χρήση διαδικτυακής πλατφόρμας ασύγχρονης μάθησης.

 

 

Στόχος της διενέργειας διαδικτυακής Προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, τις ευρωπαϊκές πολιτικές και την εμβάθυνση των συμμετεχόντων μαθητών στην επιχειρηματολογία, αναδεικνύοντας τις δικές τους ιδέες και δεξιότητες κατά τη διάρκεια αυτού. Παράλληλα, αποσκοπούμε στην εμπλοκή των νέων σε διαδικασίες κατανόησης της λειτουργίας των Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων και του τρόπου λήψης των αποφάσεων, καθώς είναι αυτοί που μπορούν να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές της Ευρώπης του σήμερα.

 

Επιπροσθέτως, σκοπός του σεμιναριακού κύκλου αποτελεί οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την κατάθεση προτάσεων χρηματοδότησης για το πρόγραμμα Erasmus+ για τη Σχολική Εκπαίδευση. Οι εκπαιδευόμενοι θα αποτελέσουν πολλαπλασιαστές καταθέσεων και υλοποιήσεων προγραμμάτων στην περιοχή τους, ενώ παράλληλα θα γίνουν κόμβοι υποστήριξης για νέες άτυπες ομάδες νέων, συλλόγους νέων και σχολείων για να καταθέσουν προτάσεις προς χρηματοδότηση στις αρμόδιες Εθνικές Διαχειριστικές Υπηρεσίες.

 

Για την επιτυχή και απρόσκοπτη πραγματοποιήσει των άνωθεν, το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης ενδιαφέρεται να καλύψει τα παρακάτω:

 

 1. Αμοιβή Επιστημονικής Ομάδας Υλοποίησης κατά τις ημέρες υλοποίησης

 

 1. Διοικητική διαχείριση διοργάνωσης (δηλώσεις συμμετοχών Σχολικών Μονάδων, Κλήρωση και Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων, Συντονισμός και Επικοινωνία με Σχολεία για την επιλογή μαθητών, επικοινωνία με μαθητές και εκπαιδευτικούς, αποστολή μετά το πέρας των δράσεων των Πιστοποιητικών Συμμετοχής σε εκπαιδευτικούς και μαθητές)

 

 1. Προετοιμασία και διάθεση υλικού προετοιμασίας συμμετεχόντων (Οδηγός Μελέτης, Κανόνες Διαδικασίας, Εγχειρίδιο Συμμετέχοντα κτλ.)

 

 1. Κόστος Πλατφόρμας, Τεχνικός για τις ημέρες της υλοποίησης και συνοδευτικό υλικό/υποστήριξη χρηστών

 

 1. Καταγραφή αποτελεσμάτων συνεδριάσεων και αποστολή προς Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης εν είδη Κειμένου Πολιτική

 

 1. Παροχή Διαδικτυακού σεμιναριακού κύκλου εκπαίδευσης για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ συνολικής διάρκειας 1 μήνα με τη χρήση διαδικτυακής πλατφόρμας ασύγχρονης μάθησης.

 

συνολικού προϋπολογισμού 5.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

 

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα Europe Direct Region of Crete.

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και τη Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 15.00 (μ.μ). Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες.

 

Read 91 times

european union flag 400 clr 4948Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση