• +30 2810 336330
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Συμμετοχή του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης  στην εκπαιδευτική επίσκεψη του Ελληνικού Δικτύου Europe Direct στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο.

22-26 Οκτωβρίου 2023

Ανατροφοδότηση, ενημερώσεις, ανταλλαγή απόψεων και εξαγωγή νέων ιδεών  εμπράγματου περιεχομένου.

Ξεχωριστή η επίσκεψη στην πόλη Schengen

Τιμητική η ενημέρωση για το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ⚖️από τον Έλληνα Γενικό Εισαγγελέα κ Αθανάσιο Ράντο.

Παρακολούθηση συζήτησης στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για την αύξηση της συμμετοχής γυναικών  στην πολιτική.

Θερμές ευχαριστίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα για την ευκαιρία αυτή.

Βρείτε ένα κέντρο κοντά σας
https://europa.eu/!d6wVcx

Θα απευθυνθεί στους Ευρωπαίους, κάνοντας απολογισμό των επιτευγμάτων του περασμένου έτους και παρουσιάζοντας τις επερχόμενες προτεραιότητές μας.

Για 11η χρονιά, το Erasmus Student Network Greece, διοργάνωσε το πενθήμερο πολιτιστικό ταξίδι «The Crete Trip», φέρνοντας την Κρήτη στο προσκήνιο του Erasmus.

Μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις για φοιτητές Erasmus+ σε ολόκληρη την Ευρώπη ήταν σε εξέλιξη στην Κρήτη και έως τις 21 Μαΐου 2023, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και με την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης . Με τη συμμετοχή περισσότερων των 900 διεθνών φοιτητών από 45 χώρες, το The Crete Trip 2023 θα προσέφερε και φέτος μια ισχυρή δυνατότητα εξωστρέφειας και προβολής για το νησί, όπως κάθε χρόνο.

Οι διεθνείς φοιτητές, που σπουδάζουν στην Ελλάδα μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus+, ταξίδεψαν με τη συνοδεία των εθελοντών του δικτύου ESN Greece για να γνωρίσουν την περίφημη κρητική κουλτούρα μέσα από την μουσική, τις γεύσεις και ανακαλύπτοντας την πλούσια ιστορία της. Η πενθήμερη επίσκεψη των διεθνών φοιτητών, ήταν γεμάτη δραστηριότητες, καθώς στόχος του ταξιδιού ήταν οι φοιτητές να μπορέσουν να απολαύσουν ομορφιές της Κρήτης, να διασκεδάσουν και να γιορτάσουν την πολυπολιτισμικότητα.

Το The Crete Trip, που είναι πλέον θεσμός στο χώρο του Erasmus, συνεισφέρει στην ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικό προορισμό για σπουδές, αλλά και τουρισμό. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται ακόμη πιο άμεσα για την Περιφέρεια Κρήτης, καθώς το νησί πρωταγωνιστεί στις εκδηλώσεις. “Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που κάθε χρόνο η Κρήτη επιλέγεται να φιλοξενήσει μία τόσο σημαντική δράση της διεθνούς νεολαίας. Το “The Crete Trip” συνδέει την κρητική παράδοση με την πολυπολιτισμικότητα και αποτελεί ιδανική ευκαιρία να γίνουν γνωστά σε εκατοντάδες νέους η κρητική φιλοξενία, η ιστορία αλλά και το μοναδικό φυσικό τοπίο της Κρήτης. Είναι χαρά μας να στηρίζουμε πρωτοβουλίες, όπως αυτή του ESN Greece και να είμαστε κοντά στην τόσο ενεργή φοιτητική κοινότητα”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Αρναουτάκης.

Το σύνθημα εκκίνησης του ταξιδιού δόθηκε την Πέμπτη 18 Μαΐου στις 2 το μεσημέρι στο Flag Parade – μία πολύχρωμη πολυπολιτισμική πορεία με σημαίες των 1000 φοιτητών που πέρασαν μέσα από τους δρόμους του Ηρακλείου, φτάνοντας την Περιφέρεια Κρήτης όπου τους υποδέχθηκε και τους καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης. Ακολούθησε Κρητικό γλέντι στο Πάρκο του Καράβολα, όπου οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα και να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς. Οι υπόλοιπες μέρες του ταξιδιού περιλάμβαναν ξεναγήσεις στην Κνωσό, επίσκεψη  στο χωριό των Ματάλων και το Μπάλο και γνωριμία με την κρητική διασκέδαση.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των τεσσάρων εργαστηρίων δωδεκάωρης διάρκειας συγγραφής σεναρίου με τίτλο: Καμία πατρίδα για τους εκπαιδευτικούς με εισηγητή τον Λευτέρη Γιαννακουδάκη, συγγραφέα, σεναριογράφο και σκηνοθέτη που απευθύνονταν στα μέλη του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Πολιτιστικών Θεμάτων Camera On των σχολείων της Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου.

Tα εργαστήρια διοργανώθηκαν από την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων και συντονίστρια του Δικτύου Camera On, Αγγελική Ζαχαράτου σε συνεργασία με το Europe Direct-Γραφείο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης και με την υποστήριξη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού.

Ολόθερμες ευχαριστίες στον Λευτέρη Γιαννακουδάκη που με τρόπο και λόγο αναλυτικό και μεθοδολογικά τεκμηριωμένο εισήγαγε τις/τους συμμετέχουσες/οντες στη σεναριακή γραφή και στη γλώσσα της κινηματογραφικής αφήγησης, αναφερόμενος ανάμεσα σε άλλα στο τι είναι και τι δεν είναι σενάριο, στην πλοκή, στην σκηνή, στη σεκάνς και στην συνέχεια στο σενάριο, στο ταξίδι του ήρωα, στο δίκτυο χαρακτήρων, στον ορισμό των ρόλων, στην τεχνική του John Truby και στο πώς χτίζεται μία ταινία μικρού μήκους.

Τέλος, τα κινηματογραφικά παραδείγματα που επέλεξε ο εισηγητής βοήθησαν το ακροατήριο να κατανοήσει πως το σενάριο ως γραπτό τεκμήριο μετατρέπεται σε εικόνες και ήχους και δίνει τη δυνατότητα στο/στους δημιουργό/ους να περάσει/ουν μία ιστορία από το χαρτί στην οθόνη, ως ένα από τα πολλά στάδια της μεταμόρφωσης που είναι εν τέλει η κινηματογραφική δημιουργία.

Page 1 of 197

european union flag 400 clr 4948Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση